SON DAKİKA
Hava Durumu

MERKÜR KOVA GEÇİŞİ ve ETKİLERİ

Tanrıların ulağı olarak nitelendirilen mitolojik figür Hermes ile ilişkilendirilen Merkür gezegeni, 16 Ocak-3 Şubat arasındaki süreçte, oldukça güçlü çalıştığı Kova burcunda ilerliyor olacak.           Merkür Kova geçişi kollektif anlamda, sosyal ortamlar içinde bireysel kalınan bir dönemdir. Bireyselleşmek ve geleceğe dair istekleri gerçekleştirmek adına, yarım bırakılan pek çok işi tamamlamaya gidilir. Daha özgür olmak isteği ile

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2020 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2020 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Tanrıların ulağı olarak nitelendirilen mitolojik figür Hermes ile ilişkilendirilen Merkür gezegeni, 16 Ocak-3 Şubat arasındaki süreçte, oldukça güçlü çalıştığı Kova burcunda ilerliyor olacak.
          Merkür Kova geçişi kollektif anlamda, sosyal ortamlar içinde bireysel kalınan bir dönemdir. Bireyselleşmek ve geleceğe dair istekleri gerçekleştirmek adına, yarım bırakılan pek çok işi tamamlamaya gidilir. Daha özgür olmak isteği ile iş değiştirmek ve böylece iş hayatının kısıtlamalarından kurtulmak arzusunda olunur. Ayrıca entellektüalite ihtiyacının artması sebebiyle; kimsenin düşünmediği veya bilinmeyen konularda araştırma ve bilgi edinme isteğinde bir artış olur.
          Elbette bu bahsettiklerim Merkür Kova’nın geçiş boyunca ana gündemini oluşturuyor. Ancak 16 Ocak – 3 Şubat arasında, Kova’daki Merkür’ün diğer astrolojik noktalarla yapacağı çeşitli açılar var.  Bu açılara göre bazı önemli tarihler ve tarihlerde dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibi özetlenebilir:
 
13-20 Ocak: Tıp konusunda, teknolojinin işin içinde olduğu yeni bir buluş ön plana çıkabilir. Ya da çözümsüz bir hastalığın tedavisine ilişkin yapılmış önemli bir buluş insanlığa sunulabilir. Bu dönemde kollektif anlamda zihinsel algılamada, tuhaf ideallerin peşine düşme, ani ve alaycı davranmada da aşırı bir artış olacaktır. Özellikle para yüzünden fazlasıyla sinirli tavırlar içerisinde olma, strese girme sebepli olarak daha da artan zihin aktivitesi sebebiyle; uykusuzluk veya baş ağrıları ortaya çıkabilir.
21-30 Ocak: Merkür Kova’nın entellektüalite, araştıma ve bilgi ihtiyacının en üst seviyeye çıkacağı dönem olacağı söylenebilir. Özellikle matematik ve teknik konularda başarılı makaleler ve yazılar  yazılabilir. Özellikle akademik olarak bu konularda çalışanlar için oldukça verimli bir dönem denebilir.
22 Ocak – 2 Şubat: Sanatsal anlamda özgür düşüncenin ve geleceğe eser bırakma isteği ile, güzellik ve estetiğin ön planda olacağı sanatsal eserler ortaya koymak adına oldukça uygun bir dönem. Güzellik ve estetiğe dikkat çeken şiirler ya da yazılar da yazılabilir. Evlilik ve uzun süreli ilişkilerde de; birbirinin özgür alanına girmeden, vıcık vıcık romantizmin olmadığı, ama bedensel ve ruhsal uyumun yakalanabileceği bir dönem olduğunu söyleyebilirim. Gökyüzünün platonik aşklara ve hayalere iten görünümlerine kapılmayanlar için elbette…
 
          Venüs Balık geçişi ile kesişecek olan Merkür Kova geçişi; Merkür Kova’nın bireyselliği, bilgi ve bilinmeyeni keşfetme merakını, Venüs Balık’ın içinizi ve ruhunuzu keşfetmek adına verdiği şans konusunda kullanarak, ruhsal anlamda kolayca şifalanabileceğinize dikkat çekiyor özetle.
         
          İçsel şifanız için bu geçişlerin verdiği potansiyelleri kullanabilmenizi umarım…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.