SON DAKİKA
Hava Durumu

MESCİD-İ AKSA’YA SALDIRI

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2021 11:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2021 11:34

Yıllardan beridir Yahudiler tarafından Filistinli Müslümanlara yapılan saldırılar bir türlü dur durak bilmedi. Filistin toprakları üzerinde işgalci Yahudilerin saldırıları İsrail’i tamamen bir terör devleti haline getirmiştir. En son olarak geçtiğimiz hafta sonu Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa Camii’nde namaz kılan Müslümanlara göz yaşartıcı bomba ve plastik mermilerle saldıran İsrail polisi bir kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin de yaralanmasına neden olmuştur.

***

Kendimi bildim bileli bir Filistin davası vardır.

Müslümanların ilk kıblesi olan Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa Müslümanların en kutsal mekanlarındandır. Kâbe’den önceki kıblemiz Mescid-i Aksa idi. Bu nedenle İslam âlemi için Mescid-i Aksa’nın önemi büyüktür.

Bunu bilmesine rağmen terör devleti İsrail’in devamlı olarak Filistinlilere karşı uyguladığı zulüm artık tahammül sınırlarını aşmıştır. Gün geçmiyor ki İsrail polisinin Filistinli Müslümanlara karşı yeni bir saldırı haberini almayalım.

Hep şunu görmüşüzdür; tam techizatlı ve silahlı İsrail polisine karşı ellerinde sadece taş bulunan gariban Filistinliler.

Tarihi süreç içinde birçok şehit veren Filistinliler haklı davalarında maalesef İslâm âlemi tarafından başta Türkiye ve Pakistan hariç olmak üzere yanlız bırakılmışlardır

İki milyarlık İslâm âleminden gereken ses çıkmıyor. Daha ne kadar kutsal mescidimize ve orada yaşayan Müslümanlara saldırılmasına sessiz kalacak bu İslâm alemi?

Maalesef İslâm alemi üç maymunları oynamaya devam ediyor.

Suudi Arabistan ve Mısır gibi ülkelerden kuvvetli bir ses çıktığını hiç duydunuz mu?

Kim ne derse desin her zaman için en yüksek ses Türkiye’den çıkmıştır. Filistin davasına dört elle sarılan hep Türkiye olmuştur.

Davos’ta one minute diyen ve BM toplantısında da Filistin’e sahip çıkan Erdoğan olmuştur.

En son olaylar üzerine Filistinli Müslümanlara sahip çıkmak üzere geçtiğimiz Pazartesi günü bütün cami minarelerinden selalar okunup dualar edilerek destek verildi.

Türkiye elinden gelenleri yaparken birçok İslâm ülkesi sessizliğini muhafaza etmektedir.

***

Kendi yöneticilerinden ümidini kesen İslam ülkelerinin halkları gözlerini Türkiye’ye çevirmiş bulunmaktadırlar. Ne olursa olsun Türkiye İslâm âleminin lideri olduğunu her fırsatta göstermektedir. Türkiye Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde temsil kabiliyeti üst düzeye çıkmıştır ve bu durumdan İslâm ümmeti de gurur duymaktadır.

Filistin davasında yol alınacaksa bu yine Türkiye’nin önderliğinde olacaktır.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.