SON DAKİKA
Hava Durumu

Meydanımız yok

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2016 12:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 12:16

Bir kere daha kentimize yakışan bir meydanımızın olmadığını hep birlikte gördük. Gökdere Meydanı, Fomara Meydanı, Kent Meydanı diye isimler var ama kendileri yok. Trafik yolunu kesmekle meydan oluşturmanın adı hiçbir yerde gerçek meydan değildir. Demokrasi nöbetini gerçekleştirdiğimiz adı şuanda 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirilen Fomara sizce meydan mıdır?
Bence Hayır.
Orası sadece şehir merkezidir.
Nüfusu üç milyona dayanmış bir kentin bu kadar küçük bir yere toplanmaya mahkûm edilmemesi gerekmektedir. Normal trafik akışını sağlayıp binlerce hatta onbinlerce kişinin toplanıp ve her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı açık hava meydanına acilen ihtiyacımız var.
Eski santral garaj’ın olduğu bölgeyi geçmişte bu amaçla yıkılmıştı. Mağazalar yer altında, üstü tamamen meydan olacaktı. Bursa halkı böyle bir beklenti içerisinde iken sonuç ne oldu, ortada değil mi? Adı Kent Meydanı ama ara bul o meydan nerede diye. Genelde mitinglerin yapıldığı Gökdere Meydanı ise tamamen caddenin üzerine kurulmuş bir alandan ibarettir.
Herhangi bir toplanma durumda zaten sıkışık olan trafiği tamamen alt üst etmektedir. Hal böyle iken Bursa halkının toplanabileceği ve sahip çıkacağı bir meydanı yok. Meydan diye yapılan projelerin altından ne hikmetse alışveriş yerleri çıkmaktadır.
Bize mağaza değil halkın sahip olacağı meydan lazım.
Çarpık yapılaşmaya göz yummanın bedelini meydansızlık olarak ödüyoruz. Bu saatten itibaren kente yakışan bir meydanın oluşması için yetkililerin düşünmesi gerekmektedir. Meydan kavramını yeniden ele alınıp bu günün ihtiyacına göre tekrar tanımlamalıyız.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.