SON DAKİKA
Hava Durumu

MOBİL BELEDİYE BAŞKANI!

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2016 09:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 09:33

Geçen gün Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın Sheraton Hotel’de düzenlediği 2,5 yıllık icraat tanıtım toplantısına katıldım.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe haricinde böylesine kapsamlı bir basın toplantısı düzenlemeyi başaran 2. belediye başkanı unvanına sahip Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan.
Öncelikle kendisini bu medeni cesaretinden dolayı kutlamak isterim.
Karacabey gibi, Ali Özkan’ın kendi ifadesi ile 2. Lig belediyenin 1. Sınıf bir basın toplantısına imza atmasını takdir ediyorum.

Merkezdeki birçok büyük ilçe belediye başkanlarının bile kalkışamadığı bir işi yüzünün akıyla gerçekleştirmiştir.
 ***
Karacabey, uzun yıllardan beri sesi soluğu çıkmayan bir belediye olarak bilinirdi.
Ali Özkan’ın başa gelmesi ile birlikte Karacabey’in makûs talihinin de yenilmeye başladığını görüyoruz.

Ancak, kendilerini Karacabey’in değiştirdikleri yeni logosu konusunda eleştiriyorum.
Ali Özkan gibi mili ve manevi değerlere bağlı birisinin camili logoyu kaldırıp yerine antenli bir garip logo hazırlatmasını tasvip etmiyor ve kınıyorum.
 ***
Ali Özkan icraatlarını soluksuz bir şekilde anlattı.
Benim önem verdiğim bir konu da, 23 yıl önce 3. Ligden amatör kümeye düşen Karacabeyspor’un bu sefer Karacabey Birlik Spor olarak tekrar bu yıl 3. Lige çıkmasıdır.
Bu durumun Karacabey için nasıl bir önem taşıdığını biliyorum.
 ***
Eski panayır geleneğinin 10 yıl sonra Karacabeylilerin yoğun arzusu üzerine tekrar geri getirildiğini, domates çalıştayı ve pancar toplantısı yaptıklarını da kaydetti başkan Özkan.
 ***
Belediyeye yeni 35 araç alındığını, yeni nesil parklar yaptıklarını, Burfaş’ın balık lokantası açtığını, Malkara’da sahil düzenlemesi yaptıklarını, 35 yıldır tek çivi çakılmayan stadyumun Recep Altepe’nin katkılarıyla gece maçları da oynanacak şekilde yapıldığını kaydetti.
 ***
64 KÖYE 64 TESİS!
Ali Özkan’ın bir diğer iddialı söylemi de; Karacabey’e bağlı şimdi mahalle denen 64 köyün her birine bir tesis kazandırılmasıdır.
Eskikaraağaç Köyü göl kenarına da bir tesis yaptıklarını kaydeden Ali Özkan, buraya 1500 metrelik bir de yürüyüş yolu yaptıklarını bildirdi.
Longoz ormanlarının tanıtımı için  dağ bisikleti yarışları vb gibi birçok etkinlik düzenlediklerini ifade eden Başkan Özkan; Uluabat’a kadar olan bölgede Karacabey’in girişini güzelleştireceklerini ifade etti.
 ***
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlara verdiği önemi baz alarak bu konuda da çalışma yaptıklarını ve Muhtar Müdürlüğü kurulduğunu da ifade eden Özkan kendisini de “Baş Muhtar” ilan etti.
3T ve 3D diye isimlendirdikleri yatırım ve hizmetlerden bahseden Ali Özkan; 3T’nin Tarımsal, Turizm ve Teknolojik yatırımlar olduğunu; 3D’nin ise doğum, düğün ve defin hizmetlerini kapsadığını belirtti.
 ***
Karacabey Belediyesi’nin güzel bir uygulaması ise “Halilibrahim sofrası” adını verdikleri, sabah namazından sonra kırsaldaki yerleşim yerlerini ziyaret edip oradaki insanlarla kahvaltı yapmaları.
Vatandaşlarla bütünleşen bu faaliyetlerini destekliyorum.
 ***
Diğer bir hayırlı işleri ise CHP tarafından engellenen belediyelerin fakir öğrencilere burs verilmesi uygulamasına “Dayı Derneği”  adını verdikleri bir dernekle 350 öğrenciye burs verilmesini sağlamışlar.
Demek ki; istenirse bütün engellemelere rağmen yardım yapılabiliyormuş..
Yeter ki; niyet halis olsun.
Karacabey Belediyesi’ne, 1. Ligde mücadele etmeleri yolundaki mücadelelerinde başarılar diliyorum!
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.