SON DAKİKA
Hava Durumu

MSB açıkladı! Pençe Kılıç’ta 89 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı: “Teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine Pençe-Kılıç Hava Harekatı başarıyla icra edilmiştir.” Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekatı’nda toplam 89 hedef imha edilerek, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2022 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2022 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
MSB açıkladı! Pençe Kılıç’ta 89 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı: “Teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine Pençe-Kılıç Hava Harekatı başarıyla icra edilmiştir.”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekatı’nda toplam 89 hedef imha edilerek, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.
Milli Savunma Bakanlığı, teröristler tarafından Türkiye’ye yapılan saldırılarda üs olarak kullanılan Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine gerçekleştirilen Pençe-Kılıç Hava Harekatı’nın başarıyla icra edildiğini açıkladı. Harekat ile teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargah ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedefin imha edildiği bildirilen açıklamada, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ve bunların arasında terör örgütünün sözde yöneticilerinin de bulunduğu ifade edildi.
Son terörist etkisiz hale getirilene kadar terörle mücadelenin devam edeceği vurgulanan açıklamada, “Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekat sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir” denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.