SON DAKİKA
Hava Durumu

Müftülük Binası

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2020 23:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2020 23:16

Gelelim şu yıkılan eski müftülük binası konusuna.
Sanırsınız ki adına kentin dinamikleri denilen bir takım Sivil Toplum Kuruluşları kent ile alakalı hangi sorunlara el attılar? Çözdüler yada konunun takipçileri mi oldular? Hayır. Ne oldu da eski müftülük binası yıkılıp yerine TDV olarak o bölgenin ruhuna uygun bir mimari yapıya tüm izinleri alınmış,kanun ve hukuka aykırı bir şey yok ama karşı çıktılar. Neymiş efendim “Meydana dahil edilsin. Ulucami minareleri gözükmeyecekmiş”
15 Temmuz Meydanı denilen yer herkesçe bilinir ki meydanın içerisinde bulunan Kırcıların binası ve diğer uçta altında dükkanlar üstü daire olan binaların varlıklarıyla dolu bir meydan! Müftülük binası ise sorsanız sanki meydanın tam ortasında. Efendiler siz ilk önce meydanın sağlı sollu binaları bir yıkın görelim, sonra oturup TDV yeri ve konuyu tartışırız. Samimi değilsiniz.
Amacınız kent sorunlarıyla ilgilenmekse Doğanbey Toki şehrin kalbine saplanmış hançer gibi duruyor. Ses var mı? Çoğunda yok.
Kent Meydanından Terminale giden  kaç yıldır açılmayan raylı hat ne oldu? Ses var mı? Yok.
Zafer Plaza Meydanı deniliyor? Nerede meydan? Yıkılacak mı o camlı çatı ve Boyner in binası ile sinemaların olduğu bina?Ses var mı? Yok.
Kent Meydanı deniliyor?Nerede Meydan? Biraz geniş yürüyüş yolu var o kadar.Kandırmayın kendinizi. Yıkılacak mı o Kent Meydanın içinde yükselen binalar? Ses var mı? Yok.
Cumhuriyet caddesinden geçen ray hattı için esnaflar memnun mu? Sordunuz mu? Ben yaptım oldu bitti ye geldi.Cadde kabuk değiştirecek deniliyordu.İstiklal caddesi gibi olacak deniliyordu. Caddenin yarısı gidin bakın 2. el eşya satılan Pazar oldu. Tekrar bazı araçlara trafiğe açılsın mı, diye anket yapılsa sonuç “Açılsın” çıkar.
Yeni Stadyumun yeri doğru mu? Nerede o arkadaşlar? Ses yok.
Meydanlara karşı değilim ama olacaksa tam meydan gibi meydan olsun. Adı meydan ile meydan olunmaz.
Bu konu hakkında İl Müftülüğü kendi sitesinde bir açıklama metni yayınladı.Merak edenler varsa sürecin nasıl bu günlere geldiği gayet açık bir şekilde yazılmış.
TDV yeni yapılacak bina projesinin içeriği dolu.Gençlerin ders çalışacağı ortamlarda hazırlanmış.Aktif,kullanışlı cıvıl cıvıl hayırlara hizmet edeceğine inanıyorum. Yerin bir Vakıf Malı olduğuna dikkat çekerek daha hassas davranılması gerektiğine inanıyorum.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.