SON DAKİKA
Hava Durumu

MUHARREM İNCE TUTAR MI?

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2020 10:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2020 10:50

Uzun zamandan beri CHP içinde liderlik yarışında bulunan Muharrem İnce sonunda istediğini alamayınca yelkenleri yakıp sahaya inmeye ve kendi partisini kurmaya karar verdi. Şimdi zihinlerdeki soru şu: Muharrem İnce’nin partisi tutar mı? 
***
Genel olarak şöyle bir kanaat hakim: Bir partinin içineden ayrılanlar başarılı olamayıp sonunda yok oluyorlar. Geçmişte bunun örneklerini yaşadık. AP’nin içinden ayrılan Ferruh Bozbeyli’nin Demokratik Parti’si (DP) buna bir örnektir. Diğer kurulup da başarılı olmayanları da buna ilâve edebiliriz. Bunlara istisna olarak FP’den ayrılıp AK Partiyi kuran Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki ekibi gösterebiliriz.
AK Parti Erdoğan’ın karizması ile yine karizmatik bir lider olan Erbakan’ı geride bırakıp tek başına iktidara gelmesini bilmiştir.
Muharrem İnce kanadına geldiğimiz zaman ise bir belirsizlik durumu hakimdir.
Mücadeleci bir kimliğe sahip olan İnce’nin başarılı olma şansı vardır.
Ancak handikapı da şudur: CHP gibi Atatürk’ün kurduğu bir partiden ayrılıp yeni bir parti kurmanın toplum üzerinde ne kadar ilgi toplayacağıdır. İşte burası meçhuldür. 
Muharrem İnce’nin avantajı CHP’nin başında Kemal Kılıçdaroğlu gibi düşük profilli birisinin bulunmasıdır. Ama buna rağmen parti içi delege ayak oyunları yüzünden şimdiye kadar yapılan kurultaylardan Muharrem İnce çıkamamıştır.  
Bu şartlar altında kendisine olan ilgi ve alâkaya güvenen Muharrem İnce’de sonunda kendi partisini kurmaya karar vermiştir.
Başarılı olup olmayacağını bundan sonra ortaya koyacağı performans gösterecektir.
***
Görünen odur ki, Muharrem İnce önümüzdeki süreçte CHP’nin başını ağrıtacaktır. Tahminlere göre CHP’den önemli ölçüde bir oy kayması olacaktır. Bu da CHP’nin iktidar hayallerini suya düşürecektir.
Muharrem İnce’nin CHP veya diğer muhalefet partileri yerine iktidar alternatifi olması ise en azından şu an için zor gözüküyor.
Cumhur İttifakı’nın birlik ve beraberlik içinde kale gibi durduğuna bakılırsa yeni oluşumların halktan önemli oranda sempati duyması beklenmiyor.
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.