SON DAKİKA
Hava Durumu

Muhtarın Elektriği…

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2020 11:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2020 11:08

Okuyucularım gerek telefonla gerekse mail yoluyla bir türlü ulaşıp dertlerini bizler vasıtasıyla kamuoyuna duyurmak istediklerini dile getiriyorlar. Ara sıra köşemden de bu tür talep,şikayet ve memnuniyetlere yer vermeye çalışıyorum.
Sorun şu ki, Bursa’nın en eski mahallelerinden olan Kayhan Mahallesine ait Muhtarlık olarak kullanılan prefabrik hizmet yerinin elektriği nereden geliyor? Muhtarlığa ait elektrik aboneliği var mı? Muhtarlığın kullandığı elektriğin bedelini kim ödüyor?
Bu gibi soruların cevaplarını bulmak için küçük bir araştırma yaptık ve olayın iç yüzünü sizlerle paylaşmak istedik.
Aslında gönlümden geçen Kayhan mahallesinin muhtarlık hizmet yerinin burası olmamalıdır.Bu mahalleye yakışmayan ,gece kondu bir muhtarlık hizmet yeri gibi duruyor.O mahalleye yakışır bir muhtarlık yeri mutlaka olmadır.
Kayhan camisinin arka duvarında prefabrikten konulmuş muhtarlık hizmet yeri elektriğini Kayhan camisinden almaktadır. Bu yasal mı? Hukuken doğru mu? Bir sakıncası var mı? vs. gibi soruları beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili Kayhan Cami Dernek Başkanı Rıdvan Çiçek ile bir telefon görüşmemiz olmuştu. Kendileri “Muhtarlığın bir kamu görevi gördüğünü,camide iki sayaç olduğunu, bunun bir tanesini Müftülüğün ödediğini, diğerinin ise kendisinin şahsı olarak banka hesabında otomatik talimatta olduğunu,muhtarla olan samimiyetten dolayı kendisinin de kamu hizmeti yapan bir kuruma destek olduğunu” dile getirdi.Görünüşte herhangi bir sorun olarak gözükmeyen bu konu tamamen karşılıklı iyi niyet üzerinden gidiyor.”Cami de bizim Muhtarlıkta bizim” felsefesiyle hareket ediliyor.Oysa ki bunu yasal bir zemine oturtsak hiç kimsenin aklına bir şüphe düşmese daha iyi olmaz mı? Yarın bir gün dernek yönetimi değişse “vermiyorum muhtar elektrik sana” deyip fişi çekse muhtar karanlıkta mı kalacak? Olur mu olur.
Yaklaşık 50 yıla dayanan muhtarlık gibi kamu hizmetini yürüten büyüğümüz İsmail TAMUROĞLU nun çayını içmeye hem de bu konuyu konuşmaya gittim. Kendisi tam bir beyefendi. Konu aynen yukarıda yazdığımız gibi olup ayrıca muhtarlık yerinin direkten elektrik hattının çekik olduğunu, sayaç yerinin de hazır olduğunu, istedikleri anda abonelik başvurusu yapabileceklerini söylediler.
Sevgili Muhtarımın bu basit işi çözeceğine inanıyorum.Hatta Limak Enerji-Uludağ Elektrik size yardımcı bile olacaktır.İyi çalışmalar.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.