SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafa Bozbey aradı…

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2019 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2019 08:23

Nilüfer eski Belediye Başkanı Bozbey’ yakın meclis üyeleri tarafından,”Başkan Turgay Erdem’i düşürmek için operasyon hazırlığı içinde oldukları “ iddiasının afişe edilmesinin yankıları sürüyor.
Sanki kıyamet kopmuş.
CHP teşkilatları içinde ve meclis üyeleri arasında “bu gelişmeleri kim afişe etti.Kripto kim?” tartışmaları devam ederken,iddiaların baş aktörü konumundaki eski Başkan Mustafa Bozbey aradı..
Uzun yıllardır tanıdığım Mustafa Bozbey’in ilk defa bu kadar öfkeli olduğunu gördüm…
Aman aman aman..
Aslında telefonunu açarken,ne söylemek istediğini merak etmiştim..
Çünkü karşı mahallede yaşanan bir kavganın kesinlikle tarafı değildim.
Haber kaynaklarım sağlam dı..
Sitem dolu sözleriyle başladığı konuşmasına fazla takılmadan “Buyur başkan sizinde bu iddialar üzerine söyleyecekleriniz varsa,sayfalarımız size de açık.”
Ne mümkün Bozbey’e laf anlatmak…
Bu defa ne söylemek istediğinden çok ne söylemeye çalıştığını anlamak için “iddialar yalan mı başkan” ısrarımı sürdürdüm.
Konuşmaların ayrıntısına girmeyeceğim ancak şunu söyledi;
“Bu iddiaları kaleme almadan önce beni aramalıydın.Turgay Erdem’le aramda bir sorun yok.Bu bilgileri size kim getirdi ise başlatacağım hukuki süreçte onu mahkemeye açıklarsınız.Nilvak bize ait bir vakıftır.Şu anda başında otuyorum”
Konuşma uzun sürdü..
Dedim ya ayrıntısına girmeyeceğim…
Bozbey’in a ısrarı “Bizim haber kaynağımız açıklamamız yönünde oldu.
Bu mümkün mü?
Haber kaynakları,Gazetecilerin NAMUSUDUR…
Sayın Mustafa Bozbey’in kendisine,telefonda söylediğimi,buradan bir kez daha iletmek istiyorum; “Türkiye Cumhuriyeti Hukuk devletidir.İsteyen istediğini yapma hakkına sahiptir.”
Mustafa Bozbey’in bilmediği bir şey var ki o da gazeteciler toplum adına kamu görevi yapar,kendilerine ulaşan bilgileri de toplumla paylaşır.
Hatta sorgular…
Şayet bunu yapmıyorsak,bu mesleğimize İHANET olarak algılanır.
Bakın,güç zehirlenmesi yaşayanların “insani değerlerin” yok edilmesi pahasına çamur siyasetinden medet ummasının izah eldir bir tarafı yoktur.
Güvendiği haber kaynakları tarafından kendisine ulaştırılan bilgi ve belgeleri toplumla paylaşan bir Gazeteciyi hedef tahtasına oturtmanın da ne insani nede ahlaki bir tarafı yoktur.
Unutmayalım;
Hz.Adem (a.s.) kıssasını hemen hemen hepimiz biliyoruz.
Cennet nimetlerinden uzun süre istifade etmek isteyip yasak meyveyi yiyen Hz. Adem (a.s.)ve eşi Havva önce edep yerlerini örten elbiselerini kaybettiler,sonra da cenneti kaybettiler…
Ama bir süre sonra yanlış yaptıklarını anlayıp  tevbe edince de affa da mazhar oldular.”Ne demek istiyor” diyen zatı muhteremler Adem (a.s.)kıssasını KUR-AN’dan tekrar okusunlar.
Bugün bile CHP’de yaşananları toplumla paylaşırken,İnsani değerler ekseninde bakmaya özen gösterip,kişisel düşüncelerden çok,Atatürk’ün kurduğu bir partide yaşananları,yine aynı partiye hizmet eden insanların ifadelerini ön planda tutmaya çalıştım.Hatta özel ailevi meselelerin tartışılmasına asla müsaade etmedim.Bu düşüncem dünde böyleydi,bugünde böyle..
Yanlışa hep yanlış dedik.
Çünkü bizim duruşumuz bellidir kıblemiz bellidir.Ama Mustafa Bozbey’in başkanlık döneminde,yönünü Kabe’ye dönenlerle,Moskova dönenlerle,Avrupa’ya dönenlerin nasıl ittifak ettiklerini çok iyi biliyoruz…
Bursa’da biliyor..
Şimdi kalkıp da,sayın Bozbey’in çok savunduğun Nilvak’a kimlerin ne kadar para aktartığı..
Yada Nilüfer Belediyesinden ne kadar kaynak sağlandığı…
Nilvak’ın şu anda üzerinde bulunan okulların satılıp satılmadığını,bu satıştan ne kadar gelir sağlandığını..
Yada Nilüfer’de meşhur olan Muhkim’in kim olduğunu soracak durumda değiliz.
Biz,seçimle işbaşına getirilen Başkan Turgay Erdem’e yönelik düşürme hareketinin kripto bir CHP’li tarafından deşifre edilmesinin ne kadar “Haber değeri” olup olmadığına bakıyoruz.
Öyle de yaptık..
Son olarak şunu söylemek istiyorum;
Cumhuriyet Halk Partinde yaşanan bu gelişmelere muhatap olan her kim varsa bu sütunlarımız açıktır.Her şeye rağmen,başta Mustafa Bozbey olmak üzere,Belediye Başkanı Turgay Erdem yada İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un söyleyecekleri varsa buyursunlar.
Bursa’nın öyle değerleri vardır ki,bir kaç kişin tahakkümü altında yok edilemez..
Siyasi görüşü ne olursa olsun..
Bu böyle biline…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.