SON DAKİKA
Hava Durumu

Nefes alanlarımız.

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2019 10:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 10:04

Milyonlarca aracın trafikte dolaşarak dışarı saldıkları gazlar, sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren fabrikaların çevreye direk ya da dolaylı olarak verdiği zararlar, hızla betonlaşma süreci, yapılaşmalarda ki kişi başına düşen yeşil alanların azlığı, şehrin kendine has gürültüsü inanın insanları olumsuz yönde etkilemektedir.
Mevcut durum böyle olduğuna göre insanların hafta içi fazla vakti olmadığından hafta sonları yeşil alanlara, park ve bahçelere kaçıp piknik yapmak ihtiyacını duymaktadırlar. Bir gün de olsa toprakla temas, doğayı tanıma fırsatını yakalamaktadırlar.
Konum olarak hem dağ hem de denize olan mesafesi yakın olan şehrimizde yaşayanlar kendilerini şanslı hissetmeleri gerekmektedir. Ayrıca Botanik park, Mihraplı Park vb. gibi yeşili bol olan yerlerin varlığı ile halkın nefes almak için sık sık gittikleri yerlerdir.
Her ne kadar da betonlaşmanın varlığı söz konusu ise biz hâlâ şehri “ Yeşil Bursa” olarak tanımlıyoruz.
Bu güne kadar şehre kazandırılan yeşil alanlarla, ekilen ağaç sayıları, hemen hemen her mahallede birkaç binayı kamulaştırılarak açılan çocuk parkların varoluşları ileri ki yıllarda bunlarla yetinmeyip daha fazla yeşil alanlar oluşturulacağından hiç şüphem yoktur.
Yapımı devam eden eski stad yerine “Millet Bahçesi” çalışması bitince Bursa halkı yeni bir yer daha kazanmış olacaktır.
İnsanlar gibi kentinde nefes almaya ihtiyacı vardır. Unutmayalım.
mehmetaliakcaseven@gmail.com
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.