SON DAKİKA
Hava Durumu

NEW YORK’A BTSO DAMGASI!

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2017 10:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2017 10:13

Geçen akşam medya mensuplarına Altıparmak’taki hizmet binasında bir iftar veren BTSO Başkanı İbrahim Burkay önemli açıklamalarda bulundu.
Son derece iddialı bir söylemle Parseker’e karşı seçimi kazanıp BTSO’nun başına geçen Burkay’ın geçen 4 seneye rağmen iddiasından bir şey kaybetmediğini görüyoruz.
Hükümet ve yerel yönetimlerle de son derece iyi ilişkiler kuran BTSO Başkanı Burkay, geçtiğimiz günlerde “Etik Kurulu” üyeliğine de atandı. Özel sektörden tek kişinin atandığı bu görevi dolayısı ile de
Burkay’ı tebrik ediyoruz.
***
Türkiye ve dünya gerçeklerini bilen, hayatında yurtdışına çıkmamış Anadolu işadamını uçaklara doldurup dünyanın her tarafına götüren Burkay, vizyoner projeleri ile de dikkat çekmeye devam ediyor.
Burkay’ın konuşmaya başladığında dilinden düşürmediği bir konu var: TEKNOSAB.
Buna çok önem veriyor.
Neredeyse TEKNOSAB ile yatıp kalkıyor bile diyebiliriz.
BTSO öncülüğünde Bursa’ya kazandırılan Yüksek Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi TEKNOSAB’ın bayramdan sonra temeli atılacak.
TEKNOSAB, özellikle ülkemizin ve Bursa’mızın ihracat hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlayacak.
Burkay’ın amacı; uluslararası sermayeli teknoloji şirketlerini bu bölgeye getirmek.
Ülkemize gelmeyi planlayan her grubun alternatifsiz tek adresi TEKNOSAB olacak diye konuşan Burkay; TEKNOSAB’da yer alacak şirketlerin ihracata dayalı teknoloji firmaları olacağı için bu bölgenin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyor.
***
Bu yıl ilan edilen “İstihdam Seferberliği” konusunda Bursa’nın hedeflediği 80 bin kişiye istihdam hedefinde ilk beş ayda 50 bin rakamına ulaşıldığını, yılsonuna kadar bunun 100 bine ulaşarak belirlenen hedefi aşacaklarını kaydetti.
***
Artık Türkiye’nin en popüler konularından birisi haline gelene yerli otomobil konunsa da değinen Burkay; bu iş için TEKNOSAB’ın en uygun yer olduğunu, yerli otomobil kon usunda bir girişimci grubu
oluşturulduğunu, Bursa olarak da bu konuda TOBB ve bakanlıklara rapor sunduklarını belirtti.
Tedarik imkânları, üretim alanları ve lojistik avantajları kıyaslandığında yerli otomobil için en doğru adresin Bursa olduğunu ifade eden Burkay’a bakalım Bursa bakan ve milletvekillerinde destek gelecek mi?
***
BTSO Başkanı İbrahim Burkay açıklamadığı büyük bir yatırımdan dolayı Ramazan bayramından sonra 200 milyonluk bir yatırımı Bursa’ya kazandıracaklarını, New York’taki ilk Türk Ticaret Merkezi’ni açacaklarını ifade etti.
16- 22 Temmuz tarihleri arasında açılacak olan merkez ile de yetinmeyeceklerini, dünya ekonomisine yöne veren birçok şehirde de sene sonuna kadar bu merkezleri açmayı hedeflediklerini belirtti.
Biz de, BTSO’nun faaliyetlerini heyecanla takip ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.