SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer’deki Gölge Başkanlar?

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2020 23:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2020 23:04

Kurum yada kuruluşlarda yaşanan bürokratik engellerden şikayet ederken,hep işin başındaki insanlar hedef tahtasına oturtulur.
Aslında esas sorun,işbaşındakilerin hakimiyet kurup yada kurmaması değil bütün gelişim alanlarına vakıf,ahlakın ve şefkatin emrinde çalışacak insanların oyun dışında bırakılmasından kaynaklanıyor.
Bize gelen şikayetleri değerlendirirken,mümkün olduğunca yazıların usturuplu olmasına dikkat ederken,kırıcı ifadeleri ikinci plana atmayı tercih ederiz.
Bu hangi Belediye’de olursa olsun,yanlışa yanlış demek bizim mesleki ahlakın bir gereğidir.
Bu defa kapsama alanımıza Nilüfer belediyesi girdi.
Belediye’de 20 yıllık Bozbey döneminin sona ermesinin ardından Nilüferliler ilginç dönemlere tanıklık etmeye başladı.
Yaşananlar birer ibret vesikası gibi çoktan hafızlarda yerini aldı.
Başkan Turgay Erdem’i düşürme hareketinin deşifre edilmesinin ardından bu defa,Bozbey döneminden bugüne kadar koltuklarını koruma başarısını gösteren bürokratlar bağımsızlıklarını ilan etti.
Bozbey ve ekibine el altında bilgi ve belge aktardığı iddia edilen bazı bürokratların görevden el çektirilmesine rağmen,Nibel Başkanı Naci Kale,İmar Müdürü Ayşegül Erkol ve bir dönem Bozbey’in en yakında yer alan Şemsi Oğuz’un adeta “gölge başkan” gibi hareket etmeleri tepkileri de beraberinde getiriyor.
Hala “adamına göre davranış” sergileyen bu isimler “bu gücü kimden alıyorlar” sorusunu da akla getiriyor.
Deneyimli Başkan Turgay Erdem’in bu şahıslara karşı nasıl bir tavır sergileyeceğini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.
Bakın;şikayetler genelde Nilüfer’den gelmeye başladı.
Şunu unutmamalıyız; Basiretli yöneticiler yaptıkları icraatlarda basit hatalar yaparlarsa,çoğunlukla birilerine basit bir ifadeyle “meze” olurlar.
Bir çok yerde kendini gösteren çürüme kuşkusuz,onların oturdukları koltukları da kökünden sallar.
Zaten Turgay Erdem’e karşı cephe açan bazı CHP’liler kenara çekilmiş,Başkan Turgay Erdem’in basit hatalar yapmasını bekliyor.
Belediye ve siyaset arasındaki ilişkiler “iyi ve kötü” subjektifi üzerinden yürümektedir.Neden “iyi” neden “kötü” olduğu konusunda Turgay Erdem,CHP yöneticileri ile fikir birliğine varmadığı sürece,vatandaşın şikayetlerini dikkate almadığı sürece sıkıntı yaşamaya devam edecektir.
Bakın,Sosyal medyanın desteği ile gündeme getirdiğimiz,bana göre olağanüstü konuların ardından Mustafa Bozbey kendi mahallesinden bile delege seçilemedi.
Ama o hala Belediye Başkanı gibi,davetlerde açılışlarda boy gösteriyor.Bu süreçte “Popüler halk kültürü” bundan mı hoşlanıyor acaba deyip derin derin düşünmedim desem yalan olur…
Bugün Nilüfer Belediyesini adeta kilitleyen isimleri koruyarak,risk almaktan korkmayan Turgay Erdem’in psikolojik savunma yöntemi olan cesaretli tavır ve söylemleri nihayetinde kendisine dönüş yapacaktır.
Unutmayalım ki,Cesaretle hayatını dalgıç felsefesi üzerine kuranlar,büyük vurgunu yediğinde yapacakları pek bir kalmaz.
Bugün Nilüfer’de semaya yük taşıyan kar bulutlarının arkasına saklanmak, çözüm olmaktan çıkmıştır.
Göstermelik eylemlerin ardında hangi art niyetler saklıdır; kimin niyetine niyaz güzelliğinde dualar girmiştir,herkes biliyor.
Kimden kime, hangi yoldan bilgi ve duygu akar;kimin eli kimin cebindedir, bizlerde biliriz!
Yada öğrenmeye çalışırız.
Bizim meslekte halka hizmetin bir versiyonudur bu..
Bilmem anlatabildim mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.