SON DAKİKA
Hava Durumu

NORMAL HAYATTA TEDBİR

Yazının Giriş Tarihi: 08.06.2020 10:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.06.2020 10:06

Koronavirüs salgını nedeniyle konulan yasaklar kademeli olarak kaldırılırken veya gevşetilirken başka bir konu gündeme geliyor.
O da yeni dönemin şartları ile bütünleşerek hayatımızı tanzim edebilmek.
Sokağa çıktığımızda görmekteyiz ki maske yasağı geneli itibarı ile uygulanmaktadır. Tek tük istisnaî olarak bazılarının yasağa uymadıklarını görmekteyiz. Ama büyük bir ekseriyetin yasağa uyduğunu görüyoruz ki bu da son derece memnuniyet verici bir durum
***
Normal hayatta devamlı dikkat etmemiz gereken üç unsur var: 
Bunlar maske, sosyal mesafe ve temizlik konusudur.
Artık bu üç olmazsa olmazı aklımızdan çıkarmayacağız.
Maskedeki başarılı uygulamayı maalesef sosyal mesafe konusunda göremiyoruz. Bilhassa taşıtlarda bu kuralın ihlâl edildiği ayan beyan ortada. Ne yaparsak yapalım bazı kuralları harfiyen uygulayamıyoruz. Yine de elimizden geleni yapmakta sonuna kadar ısrarcı olmalıyız.
Ama şu da bir gerçek ki hayat devam ediyor ve biz bu şartlar altında hayatımızı sürdürmek zorundayız.
Belki bu yeni dönem bize biraz zor gelecektir ama hem kendi sağlığımız ve hem de toplum sağlığı bakımından daha önemli bir süre tedbirleri elden bırakmamak gerekiyor.
Yasaklar gevşetiliyor diye kendimizi salmamalıyız. Bu salgın henüz ortadan kalkmış değil. Onu bırakın daha aşısı bile bulunmadı. Eğer tedbirsizlik edersek uzmanların görüşüne göre ikinci dalga ile yüz yüze kalabiliriz. İşte bu nedenlerle herşeyi devletten beklemeden herkes kendi üzerine düşen tedbirleri almak zorundadır. Alınan tedbirleri de bir sıkıntı olarak görmemelidir.
***
Madem ki bundan böyle hayatımızı koronavirüse göre devam ettireceğiz o zaman kendiliğimizden yapmamız gerekenleri yapma konusunda taviz vermemeliyiz.
Neticede bu salgın hastalığa her gün Türkiye bazında bin civarında kişi yakalanmaktadır ve her geçen gün sayısı azalsa da ölümler devam etmektedir.
Bütün bu gerçeklerin ışığı altında hareket etmek zorundayız.
İnşallah üzerimize düşenleri yaparak bu salgın hastalıktan en kısa zamanda kurtulmayı Rabbim nasip eder.
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.