SON DAKİKA
Hava Durumu

Okullar açılıyor

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2018 10:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2018 10:00

2018-2019 yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir süre kaldı. Milyonlarca çocuk ilim tahsil etmek için yollara düşecek. Şimdiden yeni eğitim yılı hayırlı olsun diyelim.
Milli Eğitim Bakanın değişmesiyle birlikte yeniden bir değişik eğitim modeli ya da modelleriyle karşılaşır mıyız, gibi sorularla muhatap olmaktayız. Açıkçası eğitim sağlam bir sistem (her neyse o sistem) üzerine oturtmalı ve her dönem sadece sağlamlaştırma yapılmalıdır. Bunun yanında gelişen ve değişen eğitim araç ve malzemeleri, öğrenme tekniklerin çeşitliliği ister istemez sisteme yansıması kaçınılmaz olmaktadır.
Geçmiş yıllardaki eğitim ve öğretim sistemi ile şimdiki yıllardaki eğitim ve öğretim sistemi arasında gözle görülür farklılıklar görmekteyiz. Belki de önümüzdeki yıllarda ezbere dayalı değil de, öğrenilmiş konular ve öğrencinin kabiliyet ve yeteneklerine yönelik çalışmaları da görebiliriz.
Mektep, öğrenciyi keşfetmelidir.
Öğrenci ise mektep de kendini bulmalıdır.
Mektep, öğrencinin bir hayat boyu kullanacak mayasını oluşturmalıdır.
Mektep, güçlü kişilik sahibi gençlik yetiştirmelidir.
Mektep, sadece fen ilimleri değil aynı zamanda milli ve manevi ilimleri de verip çocukları çift kanatlı olmalarını sağlamalıdır.
Mektep, çocukların her hareketlerini kontrol etmeli, kötü ve ahlâki olmayan durumlara düşmemek için çok titiz davranmalıdır.
Eğitimci, istikbal yetiştirdiğinin farkında olmalı, her bir öğrenciyi kendi çocuğu gibi bilmeli ve öyle sahiplenmelidir.
Şimdiden herkese kolay gelsin.
 
mehmetaliakcaseven@gmail.com
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.