SON DAKİKA
Hava Durumu

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞINDAN GELEN AÇIKLAMA

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2017 10:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 10:25

Bursa ‘da Meydan Gazetesi Köşe Yazarı                            
    Gazetenizin 20 Mart 2017 tarihli nüshasında kaleme almış olduğunuz “Uludağ ‘da engel çıkaran kim?’’başlıklı köşe yazınıza istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç görülmüştür.
      Köşe yazınızda hafta sonu Uludağ’da olduğunuzu ve 1. Bölgede bulunan Ağaoğlu Hotelin yöneticileri ile konuştuğunuzu ve 4 yıldır hotelin kapalı olduğunu öğrendiğinizi belirtmektesiniz. Hotel yöneticilerinden almış olduğunuz bilgiler doğrultusunda maalesef çok yanlı ve yanlış bilgilerden bir kanaat sahibi olduğunuz görülmektedir.
       Öncelikle Ağaoğlu Hotel için Bakanlığımızca tahsis yapılmış ancak tahsis sınırlarının dışına çıkılarak imar planına aykırı olarak orman alanına kaçak bina yapılmıştır.Bu kaçak binalar 2000 yılından önce dönemin siyasilerince bürokratlar üzerine yapılan baskılarla gerçekleştirilmiştir.
       Bu kaçak yapıların yıkılıp imara uygun bir hale getirilmesi için ilgili firmaya tebligat yapılmış ancak bugüne kadar bir işlem yapılmamıştır. Bir kişinin veya firmanın çileden çıkmaması için tahsise ve mevzuata aykırı inşaat yapması ve bunun devamının gerekmediği kanaatindeyiz. Ali Ağaoğlu’nun, tesisin anahtarını yetkililere verdiğini ve otelini kapattığını ifade ediyorsunuz. Meskur kişi şifaen bunu bakanlığımıza da söylemiş ama tesis mahkeme kararı ile kapatılmıştır. Eğer böyle bir durum olsaydı bu otelin tahliye edilmemesi için Ağaoğlu otel işletmecisi tarafından mahkemelerde idaremiz aleyhine dava açılırmı idi? Bu işler sözle yürütülmeyecek kadar ciddidir.
       Köşe yazınızda Erciyes dağı kayak merkezi ve Palandöken dağı kayak merkezleri misal olarak verilmektedir. Bu iki dağda,orman alanı ve milli park değildir.Dolayısıyla,buralar birer kayak merkezi olarak planlanmış ve düzenlenmiştir.Uludağ’da ise hem orman alanı hem de milli park vasfı bulunmaktadır.Burada yapılacak işlerin milli park gelişim planlarına uygun olarak yapılması mecburiyeti kanuni bir vecibedir.Milli park statüsünün kaldırılması halinde ise Uludağ’da bir çivi çakmak bile mevcut orman kanununa göre mümkün değildir.
     “Nedendir bu gıcıklığınız Bursa ‘ya”sorusuna gelince bakanlığımızın Bursa ‘ya bir gıcıklığı bulunmamaktadır.Bakanlığımızın Bursa’ya yaptığı yatırım ve hizmetlerine bir göz atılması halinde böyle olmadığını sizlerde göreceksiniz.Bakanlığımız Uludağ’ın ülke mirası olarak en güzel şekilde korunması ve tabii güzelliğine zarar verilmeden kullanılması için gece gündüz çalışmaktadır.
     Son olarak Sayın Murat Sevinç ,keşke otel yöneticilerinden  aldığınız bilgilere ilave olarak Uludağ milli parkı müdürlüğü veya Bursa’da bulunan doğa koruma ve milli parklar müdürlüğü yetkilileri ile de konuşarak yazınızı yazmış olsa idiniz o zaman inanıyoruz ki  bu tür yanlışlıklara düşmezdiniz.
       Orman ve Su işleri Bakanlığı
       Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.