SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi’den davet var

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2016 15:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 15:14

Başkan Mustafa Dündar tüm halkı anlamlı güne davet etmiş.

Nereye mi dersiniz?

Tarihle buluşmaya.

İnsanın doğacağı coğrafyayı seçme iradesi olmadığına göre, bizlerin böylesine köklü bir mazisi olan şehirde yaşamaktan dolayı şanslıyız.

Ecdatlarımız olan Osmangazi, Orhangazi, Hüdavendigâr ve Yıldırım gibi büyük şahsiyetlerle aynı kubbe altında bulunmaktan dolayı da şanslıyız.

Osmanlı’ya başkentlik yapmış ulu şehirde nefes almaktan dolayı şanslıyız.

Birçok şehzadeleri kollarında barındıran ulu çınar gibi vakur duruşunun altında gölgelenmekten dolayı da şanslıyız. İmparatorluğun görünmez gücü, manevi askerleri, dualarıyla her daim devletin bekası için ellerini göğe açan büyük şahsiyetlerin de bu kentte oluşlarından dolayı şanslıyız.

Evet pek çok sebepler vardır bizi kendisine bağlamak için bu şehrin.

Bursa’nın yerelinde hizmet etmek aynı zamanda bu şahsiyetlere de hizmet etmek demektir.

Çünkü Bursa bizlere onlardan miras olarak kalmıştır.

O yüzden idarecilerin bin kat daha dikkatli, titiz ve hassas davranmaları gerekmektedir.

Kentimizin tarihi geçmişini, unutulmuşların üzerindeki külleri üfleme adına artık bu şenlikler geleneksel hale getirildi. Birçok etkinliklerin yapılacağı fetih günleri fikren yeniden kendimize gelme, o eski gücü hala yüreklerimizde var olduğunu hissetmeye vesile olacaktır, diye düşünüyorum.

Bu tür organizasyonların etkisi daha büyük olmasını istiyorsak hitap ettiği alanları geniş tutmak gerekmektedir. Her platformda bu tür talebini gündeme getiren Meclis üyesi Cemil AYDIN beyin teklifi halen geçerliliğini korumakta olduğunu biliyoruz.

MHP gurubu adına istenilen teklif şu şekildeydi. Osmangazi’yi anma etkinlikleri devlet töreni kapsamında gerçekleştirilmeli, Bakanlar Kurulu kararından geçmesi için kentin tüm dinamikleri tarafından dile getirilmeli, 2017 yılı için devlet töreni şekilde kutlanmalıdır.

Babası Ertuğrul bey ve babaannesi Hayma Ana’ya yapılan devlet töreninin, Osmanlı İmparatorluğunun kurucusunun da hakkı olduğunu düşündüklerini ve gerçekleşmesi halinde üst düzey misafirlerin Bursa’ya gelerek kutlamalar daha bir coşkulu oluşturacaklarını düşünmektedirler.

Umarım bir sonuç alınır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.