SON DAKİKA
Hava Durumu

Partilerden bayramlaşma notlarım

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2018 12:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2018 12:33

Gazetemiz bayramda yayınlanmadığı için bu önemli seçim döneminde siyasi partilerin bayramlaşmalarında yaşananları atlamak olmaz.
İlk olarak AK Parti’den başlayalım…
AK Parti bu sene de bayramlaşmasını Merinos AKKM Gönül Dostları’nda düzenlemişti.
İyi güzel ama bayramın üç günü de sağanak yağmur yağacağını daha günler öncesinde meteoroloji verilerinde bildirilmesine rağmen bunu Gönül Dostları’nda yapmanın âlemi neydi?
Hadi öngöremediniz yaptınız diyelim; yağmur yağma ihtimalini göz önüne alarak kongre merkezinin o devasa fuaye salonunu niye yedekte tutmadınız?
Başta Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu olmak üzere bütün protokolü, eski bakanları, eski ve yeni milletvekillerini, milletvekili adaylarını, il ve ilçelerden gelen o kadar insanı orada tepeden tırnağa sırılsıklam ıslatmak hangi fikrin mahsulüdür?
Bunu izah edebilecek birisi varsa çıksın anlatsın da biz de öğrenelim.
 ***
AK Parti bayramlaşmasında yağmur yağmadan önce konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; daha önce ulaşım ve suda yaptıkları indirimlerin devam edeceğini açıklayarak vatandaşları sevindirdi.
2018 yılını yol yapım yılı ilân ettiklerini belirten Aktaş; seçimlerden sonra başta yol ve trafik olmak üzere yeni çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.
 ***
CHP bayramlaşması bu sene daha hareketli idi.
Uzun yıllardan sonra ilk defa umutlandıklarını belirten CHP’liler, Muharrem İnce’nin şovları ile 24 Haziran seçimlerinin kazananı olacaklarını düşünüyorlar.
Yalnız, CHP PM Üyesi Orhan Sarıbal’ın Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile ilgili sarf ettiği  “Bursa’da ırkçı, şoven, kötü ruhlu adam bir Başbakan Yardımcısı var. Dernekleri korkutuyor. Vicdanınız kurusun, ahlakınız kurusun” sözleri çok ağırdı. Bayramın ruhuna ve siyasi nezakete hiç sığmadı. Kendisini kınıyorum.
 ***
MHP bayramlaşması ise sanılanın aksine son derece yoğun ve coşkulu bir katılıma sahne oldu.
İYİ Parti’ye giden birçok ismin geri döndüğü görüldü.
Başta Orhan Yıldızhan olmak üzere birçok eski Ülkücünün bayramlaşma törenine katılması da dikkatlerden kaçmadı.
Bayramlaşma töreninde konuşan MHP Genel Sereteri İsmet Büyükataman;Türkiye’nin bekası ile ilgili tezgâhları boşa çıkarmak zorundayız. Bu seçimlerde milletimiz Türkiye’nin geleceğine yön verecek. Hiçbir şey 15 Temmuz öncesi gibi olmayacak. Siyaset kurumu önceliklerini yeniden değerlendirmek zorundadır. Biz AK Parti ile ittifak yaparak ülkemizin geleceğini birlikte tanzim etme kararı aldık. Krizden medet uman çevreler seçimin ikinci tura kalmasını istiyorlar. Bu seçimler ilk turda nihayetlenmeli. MHP seçimde sandıktan birinci parti olarak çıkacak” şeklinde konuşarak büyük bir iddiayı da ortaya atmış oldu.
 ***
AKŞENER’İN BURSA MİTİNGİ
Bütün Cumhurbaşkanı Adaylarının Bursa mitinglerini takip etmiş ve değerlendirme yazısı yazmış bir gazeteci olarak Meral Akşener’in mitingini de takip ettim.
Diğer adaylar mitinglerini Stadyum Meydanı’nda yaparken Akşener, Gökdere Meydanı’nda yaptı. Gökdere Meydanı denilen yer, eski Kamberler Mahallesi’nin doğusundan aşağı doğru inen anayolu kapsıyor. Yani aslında meydan değil çift tarflı bir yol üzerinde yapıldı miting. Ama ne olursa olsun daha önce aynı alanda diğer liderler miting yapmışlardı. Aslında daha önceleri, bir alttaki kavşakta, daha meydana benzeyen alanda yapılıyordu mitingler.
Mitingler arasında kalabalık yönünden bir mukayese yaparken bu hususları da dikkate almak gerekiyor.
Meral Akşener’in mitinginde, Kamberler Mahallesi’nden aşağı doğru uzayan yol alttaki kavşağa doğru dolmuştu.
Mitingi beraber izlediğimiz tecrübeli gazeteci Yüksel Baysal’ın ifadesine göre, 10 bin civarında bir vatandaş topluluğu vardı.
Aslında bulunduğumuz kamyonun üzerinden tam olarak yolu görmek de mümkün değildi.
Ama, şu kadarını rahatlıkla söyleyebilirim ki; coşkulu ve heyecanlı bir kitle vardı meydanda.
Bilhassa, İYİ Parti 1. Bölge 1. Sıra Adayı Prof.Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun memleketi olan Orhaneli’nden minibüslerle çok sayıda hemşerisinin Tatlıoğlu’na destek için mitinge geldiğini gördüm.
Bursa’nın diğer ilçelerinden de otobüslerle mitinge gelenler oldu.
Bana soracak olursanız; Akşener’in Bursa mitingi amacına ulaşmıştır.
Bursa’dan da en az bir milletvekili çıkarması tahmin ediliyor.
 ***
Akşener, yaklaşık 30 dakika kadar sahnede kaldı. Bu süre içinde Bursa Öğretmen Okulu mezunu olduğunu ve akrabalarının bir bölümünün de Gündoğdu Köyü’ne yerleşen Selânik Muhacırları olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı olursa, gençlere iş bulana kadar 500 lira maaş vereceğini, TRT’yi satacağını dile getirdi.
RUDEF bayramlaşması sırasında İsmail Tatlıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu arasında gerginliğe neden olan TİKA’nın kapatılması konusuna da değinen Akşener; kendisinin kapatma ifadesini kullanmadığını ancak TİKA’nın harcadığı 8 milyar doların akıbetinin meçhul olduğunu iddia etti.
Kadınların kendisine çok sayıda tülbent verdiği Akşener’in, bunları toplayıp Ankara’da bir tülbent müzesi açacağını söylediği biliniyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.