SON DAKİKA
Hava Durumu

PKK HDP İLİŞKİŞİ

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2020 09:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2020 09:55

Son günlerin en popüler konularından birisi de PKK ile HDP’nin ilişkisinin olup olmadığı konusudur.
Aslında cevabı belli olan bu konunun tekrar gündeme gelmesinin nedeni ise HDP Eş Başkanı Mithat Sancar’ın sözleri olmuştur.
Katıldığı bir televizyon programında PKK ile aralarına bir kırmızı çizgi koyup koymayacakları şeklindeki bir soru üzerine; bizim PKK ile aramızda hiçbir ilişki yoktur ve olmayacaktır da şeklinde cevap vermesi bütün dikkatleri bu konu üzerine topladı.
***
Milletimizin gözünde HDP PKK’ nın sivil uzantısı olarak kabul ediliyor. Bu nedenle de halkın gözünde ikisi arasında bir fark yoktur.vNitekim HDP kongrelerinde teröristbaşı Apo’nun posterleri asılmaktadır. Yine HDP’ lilerin bebek katili Apo’yu gidip İmralı’da ziyaret etmeleri ve onun talimatı ile hareket etmeleri de herkesin bildiği gerçeklerdendir. Bütün bunlara rağmen HDP’li Mithat Sancar’ın açıklamaları son derece gülünçtür.
HDP ile PKK etle tırnak gibi birbirinden ayrılmaz bir bütünün parçalarıdır. 
Belki burada HDP’nin yeni bir siyasi atraksiyonu tezgâhlanmaktadır. O da batılı ülkelere karşı HDP’yi masum gösterme plânıdır. 
Akılları sıra böylelikle mevzi kazanacaklarını sanmaktadırlar. PKK sevicisi batılı ülkeler de böylelikle Türkiye’ye karşı söz söyleme ve sahiplenme duygusu ile hareket edebileceklerdir. 
HDP ne derse desin PKK ile arasındaki malum ilişkiyi yok saydıramaz. Bu yüzden Mithat Sancar’ın sözlerinin de hiçbir inandırıcılığı yoktur. HDP’liler çıkıp PKK’nın bir terör örgütü olduğunu ve bunu desteklemediklerini söyleyebiliyorlar mı?
Kesinlikle söyleyemezler.
Nitekim bu sebepten dolayı eski genel başkanları Selahattin Demirtaş içerde yatmıyor mu?
HDP’liler sadece sözleri ile değil eylemleri ile de demokrasiden yana olduklarını göstermelidirler. Dağ kadroları ile irtibatlarını kesip tamamen hukuk içinde kalacaklarını ispat etmek zorundadırlar. 
Aldıkları 6 milyon oya bakıp kendilerini Kürt halkının temsilcisi zannetmesinler.
Zaman içinde Kürtler de gerçek manada uyanacak ve bu hain ve alçak örgütten kendilerine bir hayır gelmeyeceğini anlayacaklardır.
***
Kim ne derse desin güneş balçıkla sıvanmaz. HDP Eş Başkanı Mithat Sancar tarafından yapılan “PKK ile ilişkimiz yok” sözleri gerçekleri yansıtmamaktadır. 
HDP seçim aday listeleri bile PKK tarafından yapılmaktadır. 
Türkiye’ye düşen yeni oyunlara karşı uyanık olmaktır.
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.