SON DAKİKA
Hava Durumu

Reis Bursa’da “Buyurun” Gökdereye

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2022 15:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2022 15:53

Uzun bir aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa’ya geliyor.Bir dizi açılışlar yapacak olan Erdoğan saat 16.’da Gökdere meydanında halka seslenecek.

Esasen Başkan Erdoğan’ın Bursa ziyareti önemli olduğu kadar da anlamlıdır. Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyelerini muhalefete kaptıran Ak Parti’nin kalesi durumundadır Bursa..

Bu nedenle başta İl Başkanı Davut Gürkan  ve  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın günler öncesinden başladıkları hazırlıklara  tamamlandı.

Tabi Milletvekilleri de bu süre içerisinde boş durmadı.Sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelip çalışmalarını mahalle ziyaretleriyle sürdürdü.

Şunu ifade etmek istiyorum;

20 yıllık Ak Parti iktidarı süresince yaşanan onca sıkıntılara rağmen Bursalılar  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman desteğini sürdürdü.

Ak Parti’den ayrılarak Parti kuran  Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’ na rağmen yapılan kamuoyu araştırmalarında Ak Parti hep birinci parti olarak çıktı..Halende birinci parti olarak gücünü koruyor.

Bu süreçte bizimde kimin sadık, kimin ihanetlere açık bir tutum içinde olduğunu hep gözleme imkanımız oldu.

Olağanüstü dönemlerde, çalıştığı kuruma yada partisine yıllarca emek verenleri, sadıkane bir şekilde çalışıp  Parti menfaatti diyerek sağa sola koşuşturanları ve bütün bu yaptıklarının karşılığı olarak “kıçının altına bir koltuk verilerek” ödüllenmeyi bekleyen insanların durumuna da şahit olduk.

Sadakatten bahsederek şakşakçı olmalarına ödül olarak koltuk hayali kuranlar mı dersiniz, kıçının altından koltuk çekilince,çamur siyasetine bulaşanlar mı dersiniz.ne derseniz diyin,bugüne kadar, yel kayadan sadece toz aldı.

Sadakat ehli insan oldukları zannedilen AKP’liler yaptıkları tercihlerle dumura uğradılar. Güya bu kutlu bir davada kendilerine ihanet edilmiş,dolayısıyla kendileri de ihanet etmek durumunda olduklarını ifade ettiler.

Farklı kulvarlarda koşmalarına rağmen güç birliği yaptılar.Bunu da siyaset adı altında kendilerine tanınmış bir hak olarak gördüler..

Zaten bu kısır döngü böylesi olağanüstü zamanlarda hep yaşanmıştır, bundan sonrada yaşanacaktır.

Ve bana sorarsanız bu kısırdöngü, ahlakın evrensel ilkeleri ülkemizde birleşmediği sürece de hep yaşanarak devam edecektir.

Buna rağmen Ak Parti son yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanarak Alinur Aktaş’ı başkanlık koltuğuna oturtmayı başardı.

Başkan Alinur Aktaş’a verilen destek bir anlamda Partiye dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verildi.

Gelinen noktada Bursa’nın desteği devam ediyor.Davut Gürkan’ın İl Başkanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte,parti’de ki küskünler ordusu dağıtıldı. Unutulmuşluk hissine kapılan tüm Partililer,bunun içinde eski milletvekilleri,parti yöneticileri,mahalle temsilcileri tek tek ziyaret edilerek partinin kuruluş felsefesindeki “İstişare kültürüne” Bursa’da yeniden işlerlik kazandırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın önümüzdeki dönemde seçimin kaderini belirleyecek gençler yönelik çalışmaları ise takdire şayan…. “Ne yapıldı” sorusuna cevap vermek ayrı bir yazı konusu. Belki birkaç yazı konusu.

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum..

Siyasette meydanlar önemlidir…Geleceğin işaretini meydanlarda görebiliriz.Yapılan tüm çalışmaların Gökdere Meydanına bir yansıması olacaktır…

O zaman Reis Bursa’da

Buyurun Gökdereye

Hep birlikte izleyelim…

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.