SON DAKİKA
Hava Durumu

SAADET PARTİSİ’NDEN ULAŞIM ÖNERİSİ!

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2016 09:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 09:47

Uzun zamandan beri sesi soluğu çıkmayan Saadet Partisi Bursa İl Başkanlığı’nın dün kahvaltılı basın toplantısı vardı.
Yeni İl Başkanı Mehmet Atmaca beraberinde Gökhan Gerçek, İbrahim Özacar ve diğer yetkililerle basını huzuruna çıktı.
Biz de yeni il başkanını bu vesile ile görmüş olduk.
Basın toplantısını Bursa meselelerine ayıran Atmaca’nın ilk üzerinde durduğu konu ulaşım zammıydı ve belediye hizmetlerinde kar-zarar hesabı yapılamayacağını ifade ederek zammın geri alınmasını istedi.
SP İl Başkanı Mehmet Atmaca’nın toplu ulaşım araçlarındaki yolcu yoğunluğu dolayısı ile bir teklifi oldu.
Pembe Otobüs adı verilen ve sadece kadınların bindiği bir uygulamanın hayata geçirilmesi tekli etti.
Böylelikle otobüslerdeki sıkışıklılar için bunun faydalı olacağını deklare etti.
Belediyenin işlettiği Helitaksi, deniz uçağı ve İznik Gölü gemi uygulamalarına da eleştiri getiren Atmaca’nın belediyenin vatandaşlara ucuz ve kaliteli ekmek üreten Besaş’a neden karşı çıktığını ise anlayamadım.
Hem kendisi belediyelerin kâr-zarar hesabı yapamayacağını söyleyip hem de vatandaşlara ucuz ekmek satan belediye ekmek üretimine karşı çıkması da ayrıca bir çelişki olarak görüldü.
Mehmet Atmaca, Burfaş faaliyetlerini de eleştirerek belediye sosyal tesislerinde vatandaşlara verilen yeme içme hizmetini eleştirdi ama doğrusu ben bunun da mantığını anlayamadım.
Herşeye rağmen, Saadet Partisi Bursa İl Başkanlığı’nın cesaretini toplayarak basın huzuruna çıkıp görüşlerini aktarmasını olumlu bir gelişme olarak görüyorum.
 ***
AKILLI ŞEHİR BURSA
Dün Bursa’daki ikinci önemli toplantı Hilton Hotel’de yapıldı.
Vadofone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy’un koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıya katılanlar arasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Deloitte ve Türkiye Bilişim Vakfı temsilcilerinin de katıldığı toplantıda “Akıllı Şehir Yol Haritası” konusu işlendi.
2014 yılında KOBİ’lerden başlayarak 30 büyük şehirden 26’sında bir yol haritası hazırlamışlar ve bunun Bursa Lansiemanı için basın huzuruna çıkıp akıllı şehirlerde yapılması gereken işleri anlattılar.
Vadofone olarak “Akıllı Şehir Dijitalleşme Endeksi” hazırladıklarını ve bunu ücretsiz olarak belediyelerin hizmetine sunduklarını kaydeden Engin Aksoy; Barselona, Amsterdam, Venedik ve Seul gibi akıllı şehir uygulamaların önde olduğu örnek kentlerdeki uygulamalardan bahsetti.
 ***
Konu ile ilgili olarak konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa’nın bu konuda da önde olduğunu belirterek fiber optik kabloların çok önceden döşendiğini ve Bursa’nın akıllı şehir uygulamalarına zaten geçtiğini kaydetti.
Örnek olarak da; belediyede artık e-imza kullanıldığını ve kurumlar arasında gidip gelmenin kaldırıldığını belirtti.
Yine araç takip sistemi kurulduğunu, Bursa’nın 100’den farklı noktasına konan kameralarla şehiriçi ulaşımın denetlendiğini belirterek artık Bursa’nın her tarafı ileniyor; bu şehirde yanlış iş yapmanın imkanı yok. Bursa suçluların rahat dolaşacağı bir yer değil artık diye konuştu.
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.