SON DAKİKA
Hava Durumu

Sağlık büyüme “akıllı” yatırımlarla mümkün…

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2019 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2019 08:57

Bir kentin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi hep ileriye doğru sağlıklı kentleşmesinin yanı sıra akıllı yatırımlarla mümkündür.
Şehrin büyümesinde “istikamet” çizilirken de çağdaş bir kalkınmışlık hedef olarak belirlenmelidir.
Ama ne yazık ki, nüfusu her geçen gün artan Bursa, yıllarca sağlıklı büyüyememenin sancıları içinde kıvranıp durdu. Mevcut statükonun korunması bir tarafa,sorunlar kartopu gibi yuvarlanarak büyüdü…
Seçim öncesi “Acil eylem planı” diyerek Bursa’nın sorunlarını tespit noktasında çalışma başlatan Başkan Alinur Aktaş,bugüne ne yapılıp yapılmadığını,belirlenen hedeflere ulaşma noktasında alınan kararların hangi aşamada olduğunu basın toplantısıyla toplumla paylaştı..
Ulaşım yatırımları,Spor yatırımları,Şehircilik yatırımları ve Turizm yatırımlarını 4 ana başlık altında toplayan Başkan Alinur Aktaş,Bursa’da ki mega projelerin hayata geçmesi için Bakanlıklarla yapılan çalışmaları anlattı..
Gecen zaman içinde bir “şehir tasavvuru” oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Alinur Aktaş, sağlıklı kentleşmenin önünü kesen kaçak yapılaşma ile ilgili hiçbir zaman bireysel düşünmediklerini söyledi.
Spor Bakanlığı ile yapılan 85 milyonluk yatırım anlaşmasının önümüzdeki günlerde diğer Bakanlıklarla devam edeceğini vurgulayan Aktaş, kentsel yenilenme anlamında önemli adımların atılacağın da ifade ederek şunları söyledi:
Bir süre önce de Çevre ve Şehircilik Bakanımızı Bursa’da ağırladık. Kentsel yenilenme ve hanlar bölgesiyle ilgi yapılacak çalışmalarda görüş birliğine vardık.Bugünden itibaren hanlar bölgesindeki imarı durduruyoruz.Bu bölgenin Turizm değeri olduğu gibi ekonomik değeri de var.Özellikle Nilüfer Bölgesinde ortaya çıkan kentsel dönüşüm mağduriyetinin yüzde 66’sı çözüldü.Yani 200 mağduriyetten 120’sinin sorunu çözüldü.Geri kalanlarda en kısa sürede çözülecek.”
Bursa’nın tespit edilen sorunlarının tek tek çözüleceğini ileri sürdü Başkan Alinur Aktaş.
Stadyum eksik kalan kısımlarının yapımına başlanacağını, yeni yüklenici firma ile sözleşmenin imzalandığının müjdesini verirken,T2 projesinin de en kısa zamanda ihaleye çıkarak,mevcut hatta entegresinin sağlanacağını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehir Hastanesinin, Emek raylı sisteme bağlanması için ulaştırma Bakanına talimat verdiğini, Acemler kavşağı ihalesinin de 2020’nin başına ihale yapılacağını ifade etti…
Bursa’da kent kültürünü paylaşma ve yaşamada daha ileri bir konumda olması ve yeni yaşam alanlarının oluşturulması anlamında,son dönemde ciddi adımlar atılmaya başlanan Bursa’da Başkan Alinur Aktaş Turizmin önemine de dikkat çekti.Kentinin tanıtımı noktasında,özellikle Güney Kore’de yürütülen çalışmalar hakkında bildi verdi.
Toplantıda Başkan Aktaş’ı kararlı gördüm.Kentin kimyasını bozan eski binaların yıkılarak, yerine yeni ve modern binaların yapılamasının yanı sıra kaçak yapılaşmaya da müsaade edilmeyecek.
Anlaşılan “marka kent” olma yolunda ilerleyen Bursa’ya hükümet destek için kesenin ağzını açacak ve mali yükü fazla olan projelerin yapımını üstlenecek..
Bursa’ya değer katacak,sosyal donatı alanlarının oluşması ve kent kültürünün gelişmesi yönünde hazırlanan projelerde yerel imkanlar kullanılacak.
Zaten kalıcı politikalar üretemeyerek,günü birlik cilalama çalışmalarıyla Bursa’ya kaybettirilen değerler,ufkun ötesini görebilme becerisine sahip yöneticilerin özverili çalışmalarıyla aşılabilir.
O nedenle,aylardır tamamlanması beklenen,Stadyum,T2 projesi,Şehir Hastanesi Emek hattı raylı sitem projesi,Acemler kavşağı ulaşım projesi,Rahmetli Hikmet Şahin’in gündeme taşıdığı Hanlar bölgesi projeleri önemlidir.
Köhnemiş zihniyetleriyle siyaseti ve dolayısıyla da Bursa’yı kendi uhdelerinde görenlerin bugüne kadar Bursa’ya nasıl zaman kaybettirdiğini gördük.
Olay bu kadar açık ve nettir!
Kolay gelsin Başkan Aktaş ve ekibi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.