SON DAKİKA
Hava Durumu

Salman; yeniden koltuğa oturur

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2020 18:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2020 18:03

Bugün siyasete çamur bulaştırma peşinde koşanlar karşısında sessiz kalmak, bir anlamda haksızlığa ve yanlışa destek vermekten başka bir şey değildir.
Esasında siyaseti adil yapanlarla, kullananlar arasında ince bir çizgi vardır.
Olağanüstü olayların yaşandığı bir dönemde bile Cumhurbaşkanına hakaret etmeyi bile meziyet sayan zihniyetin, bu tavrına alkış tutanların toplumda karşılığı yoktur ve ucuz siyaset olarak değerlendirilir.
Ak Parti’de misyonunu tamamlayan Davutoğlu ve Babacan’ın kurduğu partilerin başarılı olması için ellerini ovuşturan AKP’liler daha ilk günden hayal kırıklığı yaşadı bile…
Dağ fare doğurdu…
Yeşermesi beklenen yaprak kurudu.
Sonuç; hüsran.
Siyasete Bursa ekseninden baktığımızda çok fazla değişen bir şey yok.
Büyük umutlarla kurulan, her iki partide amiyane tavırla avuçlarını yaladı.
Ak Parti’nin seçim sürecinin devam ettiği Bursa’da ise fesat cephesine odun taşıyıp her yapılanı mubah olarak gören zihniyette, içinde bulundukları kırık çizginin hesabını vermekte sıkıntı yaşamaya başladı.
Üç ilçe başkanının dışındakilerin görevlerine devam edeceği kongrelerin tamamlanmasının ardından, İl Başkanlığı için seçim yapılacak.
Son yerel seçimlerde her ne kadar tüm ülke genelinde olduğu gibi Ak Parti Bursa’da da oy kaybetmiş olsa da, ortada bir başarı olduğunu göz ardı edemeyiz. Dolayısıyla yapılan tüm spekülasyonlara rağmen, Ayhan Salman yeniden başkanlık koltuğuna oturacaktır.
Burada diğer önemli bir konu ise, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde çalışıyor olması Salman’ın elini güçlendirmiştir.
Ayrıca Ak Parti’nin Bursa’daki siyasi patronu konumundaki TBMM İnsan hakları komisyonu Başkanı milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve milletvekillerinin tavrı sanırım Ayhan Salman’ı yeniden koltuğa taşıyacaktır.
Her ne kadar birileri farklı düşünse de, siyasette söz sahibi olmak isteyenler, yapılanların iyi olup olmadığına değil, kendilerine faydası olup olmadığına bakarlar.
O nedenle birilerinin ne dediğine fazla takılıp kalmamak lazım…
Unutmayalım ki, siyasetçinin armağanı ya vaadidir, ya da çok laf.
Ama yine de bu şehre güzellikleri yaşatmak için çabalayan insanların gayretleri, benim denizleri mürekkep olarak görmeme yetiyor.
Son sözüm şu ki;
Gökyüzünde özgürlük türküleri söyleyen uçurtmamın ipini, biraz daha salmak istiyorum…
Biraz zaman ihtiyaç var…
Bekleyip görelim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.