SON DAKİKA
Hava Durumu

Seviyeli birliktelikte ne?

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2020 10:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2020 10:56

“Tahammül etmek” Türk dil kurumundaki karşılığı dayanmak, katlanmaktır. Bu toplumda yaşayan insanların mutlaka dikkat etmesi gereken hususların başında gelir tahammül etmek. Bu ayrıca şu anlamada gelir; “Bir başka fikirdeki insanın fikirlerine de tahammül edeceksin”

Bahsettiğimiz “tahammül” sadece kendi fikrine yakın olanla değil, rakipleri de dinleme onlara da saygı göstermesinin önünü açacaktır.

Belki de o insanlardan öğrenebileceğimiz, faydalanabileceğimiz çok şey ortaya çıkacaktır. Hatta alacağımız fikirler ufkumuzun açılmasına da yardımcı olacaktır.

Bu ifadeleri siyasi hayatta, ya da iş hayatına yönelik düşünerek kullanmamızda hiçbir sorun yok.

Ama söz konusu ifadeler farklı bir alanda karşımıza çıkıyor. “Tahammül etmek, tahammül sınırlarını zorlamak. ”Bugün tahammül sınırları o kadar zorlanıyor ki; Tahammülsüzlük ister istemez her alanda kendini gösteriyor.

Örf adet gelenek ve göreneklerimiz bir kenara itilmiş. Antel-dantel muhabbetler yaşamın her alanının kaplamış. Sosyal alanda çok ciddi denecek boyutta ulaşan “ahlaki erozyon” bu ülkenin insanlarına yaşatılmak isteniyor.

Bursa’da bile, uyuşturucu baştan olmak üzere her türlü melanetin döndüğü  masaj salonlarının yerini şimdi “Günlük kiralık evler” aldı.

Masaj salonlarına meclis kararıyla sınırlama getirildi ama her tülü ahlaksızlığın mekanı haline gelen günlük kiralık evlerin kapatılması, ya da önüne geçilmesi için henüz kalıcı tedbirler alınamadı.

Gelinen noktada, Polis  ancak yapılan ihbarları değerlendirerek, işlem yapabiliyor.

Burada önemli olan kalıcı tedbirlerin alınarak yaşanan erozyonun önüne geçmektir.

Unutmayalım ki, vatandaşın tahammül sınırları zorlanıyor. Bu zorlama farklı alanlarda da kendini gösteriyor.

Bakın; öyle bir hale geldik ki adam yada kadın fark etmiyor. Televizyon ekranlarında evlilik-nikah muhabbeti  yapılırken bile biri çıkıp rahatlıkla yüzü kızarmadan “Biz evlenmeyi düşünmüyoruz. Aynı evi paylaşmamıza rağmen seviyeli bir birlikteliğimiz var” diyor.

Yani diyor ki, “Biz dost hayatı yaşıyoruz.”

Yada diyor ki “Şimdilik evlenmiyoruz, flört ediyoruz”

Bu ifadeleri kenar mahallelerde oturan biri kullanacak olsa, kendisine doğrudan “FAHİŞE” damgası vurulur.

Tezat her yerde tezat…

Arka mahallelerde fuhuş olarak nitelendirilen “seviyeli birliktelikte” esas amacın “nikahı ortadan kaldırmak” olduğu söylemek sanırım yanlış olmaz.

Sevgili okular;

Bizim değerlerimiz var.

Bu değerlerimizin kirletilmesine elimizin altından yok olup gitmesine asla ve asla müsaade etmemeliyiz. Bizi diğer toplumlardan ayıran en önemli özelikte budur.

Türk milleti olarak bu değerlerimizi birileri sessiz sedasız değil, bağıra bağıra elimizin altından çekip alıyor.. Değerlerimiz yok oluyor.

Unutmayalım ki;

Bu değerlerimizin bugüne kadar bize ulaşması için mücadele eden insanlara da vefa borcumuz var.

Sahip çıkmak zorundayız…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.