SON DAKİKA
Hava Durumu

Siyasetçi gazeteciyi niye sevsin ki?

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2019 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2019 09:01

Demokrasilerin olmazsa olmazları arasında yer alan medya sektörüne işadamlarının ürkek yaklaşması,halkın bilgilendirilmesi anlamın da yeni alternatiflerin de,ortaya çıkmasının önünü açmıştır.(Sosyal medya)gibi..
Gelinen nokta da,ürkekliğin kaynağında,işlerin ters gitmesiyle doğru orantılıdır.Yılarca siyaseti yöneten medyanın bu defa gücü siyasete kaptırması ve siyasetin medya üzerinde hakimiyet kurmak istemesinin önemli bir etken olduğunu düşünenlerdenim.
Bundan 15 yıl öncesine kadar, kamuya ait imkanları kullanmak isteyen bürokratların memnuniyetsizliği bugün yerini siyasetçilerin memnuniyetsizliğine bırakmaya başlamıştır.
Vesayet döneminde birileri kendileri aleyhine kalem oynatacak, yazar-çizer takımını nasıl susturmuşsa,bugün de  bazı siyasetçiler benzer yolu deneyerek, amaçlarına ulaşacaklarını düşünmeye başlamıştır.
Bu aslında tehlikeli bir girişimdir..
Bu nedenle, fazla uzağa gitmeden Bursa için şunu rahatlıkla ifade edebiliriz;  Medya sektöründe çalışan basın mensuplarından memnun olan siyasetçi sayısı yok denecek kadar azdır.
İlk bakışta patronların, ekonomi-siyaset üçgeninde ikilemde kalmaları, yeni yeni sorunların da ortaya çıkmasının,ister istemez medya sektörüne de yansıması olmuştur.
Rahmetli Erbakan Hoca’nın meşhur “Kartel medyası” tanımına uyan yapılar, bir taraf dan da bu kentte halkın haber alma özgürlüğünün önünü kesmeyi amaç edinmiştir.
Bursa’daki, görsel ya da yazılı basınında çalışan gazetecilerin de bu noktada yapacak pek bir şeyleri olduğunu söylemek doğru olmaz.
Aynı zamanda devlet politikalarıyla da bir şekilde ilintili olan, medya gruplarının içinde bulunduğu durumu göz önünde bulunduran, bazı bürokratlardan sonra bazı siyasetçilerinde, memnuniyetsizliklerini ileri götürüp, ispiyonculuğa şirinevler escort soyunduğuna bile şahit oluyoruz.
Oturduğu koltuktan güç alan bir siyasetçinin,halkı bilgilendiren ya da kamuoyunu yönlendiren basın kuruluşun başında,yaramaz çocuk istemesini zaten bekleyemeyiz.
İktidar partisi adına Bursa’da siyaset yapmaya çalışan bazı zatı muhteremleri denetleyebilecek,herhangi bir mekanizma bulunmadığından, kamu görevi yapan, halkı bilgilendiren gazetecileri susturmak adına çeşitli yollara başvurduğunu ibretle izliyoruz.
Şimdi oturduğu koltuğu, kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak isteyen bir siyasinin gazetecileri sevmesi beklenebilir mi?
Ya da şöyle soralım;
Kendi hükümranlığını kurmuş,fesat cephesine hizmet eden,kibir abidesi bir AKP’linin bizden memnun olması mümkün mü?
Bunlar ne istiyor biliyor musunuz sevgili okurlar…
Sus- konuşma-Biat et…
Bizde de bu yok…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.