SON DAKİKA
Hava Durumu

Sonunda

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2018 20:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2018 20:29

Daha önceki yazılarımda da ele almıştım savunmasız sokak hayvanlarına işkence cezasız kalmamalı , devlet acilen caydırıcı önlem almalı. Tüm hayvan severlerin isteği olan bu konu sonunda Adalet Bakanlığı’nın hayvanlara yönelik işkenceyi önlemek amacıyla hazırladığı kanun ile ilgili tasarının ayrıntıları belli oldu. Tasarıya göre , sahipli yada sahipsiz hayvanlara işkence yapan ve öldürenlere 4,5 yıl , nesli yok olma tehlikesi altındaki hayvanları öldürenlere 7 yıla kadar hapis cezası verilecek. Hayvanları birbirlerine zarar verecek şekilde dövüştürenler 2 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.
Psikologlar hayvana şiddetin kişilik bozukluğu olduğunu söylüyor , hayvana şiddet uygulayan insanın potansiyel katil olduğunu vurguluyor. Bu insanlar toplum içinde tehlike unsuru.
Savunmasız , bu canları acımasızca katleden caniler ile ilgili bu yasal düzenleme kesinlik kazanmalı, yasa derhal çıkmalı. Sosyal medyada okuduğum yorumlarda verilecek cezayı az bulan çok fazla hayvan sever insanlar var, ancak devlet bu konuda bir adım attı duyarsız kalmadı, verilecek olan bu ceza az olsa da sevindirici.
Duyduğum en güzel haber, sonunda savunmasız canlarımızın canını yakan caniler cezasız kalmayacak.
Hayat sadece biz insanlar için değil !
Kadına, çocuğa ,hayvanlara şiddet ,İşkence uygulayan herkese bu dünyada da cezası verilmeli…  
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.