SON DAKİKA
Hava Durumu

Sosyal medya

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2019 09:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2019 09:07

Bugüne kadar pek çok defa sosyal medya üzerine yazı yazdığımı hatırlıyorum.
Anlık iletişim aracı olan bu hesaplar çağın vazgeçilmezleridir. Hal böyle iken hala bu gerçeği kabullenmeyenleri anlamakta güçlük çekmekteyim. İster kabul edin ister kabul etmeyin sosyal medya hesapları günümüzün en etkili silahıdır. Bir paylaşımı yüz binlerce hatta milyonlarca kişiye anında ulaşabilirsiniz. Hemen hemen 7 den 70 e herkesin bu hesaplardan en az bir tanesini aktif olarak kullanmaktadır. Kişilerin ilgisini çeken bir paylaşım beğeni kazanmakta ve onu kendi takipçileriyle de paylaşılmaktadır.
Birçok kamu kuruluşların, özel şirketlerin, kurumsal yapıya sahip olan firmaların bu yolu aktif olarak kullanarak kendi reklamlarını daha ucuz maliyetle büyük bir kitleye ulaştıklarını görmekteyiz. Son zamanlarda televizyon izlenme oranının düştüğünü göz önünde bulundurursak, bireylerin vakit geçirme alanlarının büyük bir kısmı sosyal medya oluşturduğu ortaya çıkmaktadır.
Mükemmel fotoğraflardan tutun ilginç videolara, sosyal mesaj veren sözlere kadar her kim ne ararsa istediğini bulabileceği bir platformdur.
Yerel seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerinde bu sosyal medyayı aktif olarak kullandıklarını görmekteyiz. Belediye Başkan Adayları, Meclis Üyesi Adayları, Muhtar Adayların hepsi bu alanda çalışmalarını yürütmektedir. Hatta bir vesile ile aynı ortamda denk geldiğim Akparti Osmangazi İlçe Teşkilatının hafızası olarak saydığım, tabanı da ve tavanı da gayet iyi bilen, sosyal medya hesabını yapıcı ve ikaz edici kullanan Cesur Kartal Bey ile yerel seçimi konuştuk. Gayet verimli bir sohbetti.  Paylaşımlarının açık ve net oluşu hoşuma giden yönleridir. Kendileri “Dava Adamı” tanımına tam uyan bir kişiliktir. Yolu açık olsun.mehmetaliakcaseven@gmail.com
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.