SON DAKİKA
Hava Durumu

“Taciz” iddiaları Bursa’da CHP’yi sarsıyor…

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2020 10:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2020 10:38

CHP Osmangazi İlçe Başkanı M.Akyolcular’ın 17 yaşındaki bir genç kızı “taciz” ettiği iddiası siyasette bomba etkisi yarattı.Başkan Akyolcular sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklama ile partisindeki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Peki yeterli mi?

Yazılanların usturuplu olması bir kenara,alevi başından çıkan cümlelerin ikinci plana atılmasını genç bir kız evladına haksızlık olarak görürüm.

Pandemi dolayısıyla insanlar evlerine kapatılmış,kendi muhakemelerini yaparken,bizde ilginç dönemlere tanıklık ediyoruz.CHP teşkilatlarında yaşanan “İğrenç olayları” konuşmak zorunda kalıyoruz.

Nasıl izah edecekler bilemiyorum;

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu,bugün Ana muhalefet partisi CHP’de skandallar ard arda patlak veriyor.Önce Konya İl Başkanı, Muğla İl Delegesi,Maltepe İlçe Yöneticisi,şimdi de istifa eden Osmangazi İlçe Başkanı Akyolcular’ın  taciz iddialarıyla CHP sarsılıyor.

Demek ki,CHP siyasetinde sorun imkansızlıklar değil,her alana vakıf,ahlakın ve şevkatin emrinde yöneticileri işbaşına getirmekte sıkıntı yaşamasıdır.Gencecik bir kız çocuğunu taciz etmekle suçlanan İlçe Başkanının “bilindiği halde” neden kongrede aday gösterildiği sorgulanması gereken en önemli konular arasındadır…

CHP Osmangazi İlçe teşkilatında yaşanan “Taciz skandalı” bugünden itibaren bir ibret vesikası olarak hafızalarda yerini almıştır.

Haksızlık etmeyelim…Olayın ortaya çıkmasından sonra bazı CHP’lilerden sert tepki geldi..

CHP Milletvekillerinden Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın gibi isimler tepkilerini en üst seviyeden dile getirdiler.Dolayısıyla tepkilere dayanamayan İlçe Başkanı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yeterlimi?

Bana göre CHP’den de istifa etmelidir tacizle suçlanan eski başkan..

Hatta olayı bildikleri halde,göz yuman kim varsa bu süreçte sessiz sedasız koltuklarını bırakarak,hukuki sürece dahil olmalıdırlar.CHP Osmangazi’de başlayan cürüme,kuşkusuz onların oturdukları da kökünden çürütür.

Olay basite alınacak bir konu değildir.

Sosyal medya da her gün gündeme getirilen o çirkin Whatsapp yazışmaları olayı vahametini açık seçik ortaya koyuyor.

Şayet “Çamur atalım” türünden bir yaklaşım içinde girilseydi,tacizle suçlanan başkan ilgili daha önce gündeme taşınan konuları yeniden gündeme taşınırdı.

Bakın;

Bu şehir’e katma değer katan herkesin, bu şehirde olup bitenleri haksızlıkları, ahlaksızlıkları sorgulama hakkına sahip olduğuna sonuna kadar inananlardanım.

Siyasi düşüncesi ne olursa olsun,ahlaki değerlerin ayaklar altına alındığı bir yerde  gencecik bir kız ortaya çıkıp feryat figan ediyorsa,hatta CHP Genel merkezine kadar gitmesine rağmen bir sonuç alamıyorsa,bize düşen görev bu konuyu en ince ayrıntısına kadar araştırıp, okuyuculara en doğru şekilde aktarmaktır.

Tacize uğradığını iddia eden 17 yaşındaki kızın yanında olmaktır,ona destek vermektir…Öylede olması gerekiyor.

Burada dikkat çekmek istediğim diğer bir konu ise, konuştukça mangal kül bırakmayan CHP içindeki kadın kolları, ve “kadın hakları” savunucuları…Hak-Hukuk-Adalet naraları atanlar..

Ulusal bir Gazetede gündeme gelen ve Bursa siyasetinde deprem etkisi yaratan “taciz” olayı ile ilgili bir açıklama yaptıklarını duyan var mı?

Başta CHP İl kadın kolları Başkanı olmak üzere diğer ilçelerde görev yapan kadın kolları başkanları ya görevlerinden istifa etmeli,yada bu hukuki süreçte genç kızın yanında yer almalıdırlar. En azından hanım Gazetecilerin ortaya koydukları tepkinin yarısı kadar tepkilerini  göstermelidirler…

Yoksa savundukları o değerlerin hiçbir  anlam ifade etmediği,hatta ayaklar altına alındığını kabul etmek durumundadırlar…

Süreci takip ediyoruz…

Yeni İlçe Başkanının atanmasıyla olay kapanacak gibi değil..

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.