SON DAKİKA
Hava Durumu

Terör örgütüne ait 80’e yakın hedef imha edildi, 17 terörist etkisiz hale getirildi

Teröristlerin sınırın Suriye tarafından gerçekleştirdiği ve bir askerin şehit olduğu saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yapılan “cezalandırma atışları” sonucunda terör örgütüne ait 80’e yakın hedef imha edildi, 17 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynakları, öldürülenlerin arasında saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin de olduğu değerlendirmesinde bulundu. 18 Eylül’de sınırın Suriye tarafından teröristlerce yapılan roketatar saldırısında Şanlıurfa’nın Suruç

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2022 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2022 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Terör örgütüne ait 80’e yakın hedef imha edildi, 17 terörist etkisiz hale getirildi

Teröristlerin sınırın Suriye tarafından gerçekleştirdiği ve bir askerin şehit olduğu saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yapılan “cezalandırma atışları” sonucunda terör örgütüne ait 80’e yakın hedef imha edildi, 17 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynakları, öldürülenlerin arasında saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin de olduğu değerlendirmesinde bulundu.

18 Eylül’de sınırın Suriye tarafından teröristlerce yapılan roketatar saldırısında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki hudut karakolunda görevli bir asker şehit olmuş, bir asker yaralanmıştı. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, teröristlerin saldırısına Türk Silahlı Kuvvetleri hemen karşılık verdi. İlk olarak ateş destek vasıtaları ile teröristlerin bulunduğu bölgeler ateş altına alınırken sınır hattına SİHA’lar sevk edildi. Havadan yapılan atışlar ve ateş destek vasıtalarının misliyle mukabelesi ve sonrasındaki cezalandırma atışları sonucunda terör örgütüne ait 80’e yakın hedef imha edildi, 17 terörist etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgilere göre, güvenlik kaynakları, öldürülenlerin arasında saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin de bulunduğu değerlendirmesinde bulundu. Mehmetçiğin kanının hiçbir zaman yerde bırakılmadığı, şehit ailelerinin gözyaşlarının hesabının sorulduğu kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.