SON DAKİKA
Hava Durumu

Trafik Görgüsü

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2019 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2019 08:53

İster yaya istersek de araçla olalım vaktimizin belli bir zamanını trafikte geçirmekteyiz. Hele hele yollara dikkatle baktığımızda ise pek çok sürücü hatalarını görebiliriz. Zaten şehir içi sıkışık olan trafikte bir de görgüsüz, kuralsız sürücülerin varlığı sinirleri bir kat daha arttırmaktadır.
İnsana saygısı olmayanların, öfke kontrolü bilmeyenin, yolları kendi babası yaptırmış gibi görenlerin, nereye nasıl park yapılırı önemsemeyenlerin ehliyet almaları sakıncalıdır.
Ehliyet alma ölçütleri çok fazla olmalıdır. Sınavları zor olmalıdır. Psikolojik rahatsızlığı olanlar tedavi edilmeli bu tür sürücülerin trafikte dolaşmasına izin verilmemelidir. Kurallara uymayanlar için ceza ve yaptırımlar en üst seviyeden olmalıdır ki, cana-mala zarar gelmesi aza insin.
Hemen hemen her gün bir trafik hadisesi ile karşı karşıya geliyoruz. Başlık olarak da “Trafik Magandası, Trafik Terörü” gibi içinde şiddet ve kan olan haberler… Maalesef bu tür haberlerde bir azalma olmayışı üzücüdür. Trafik görgü kurallarının öğretilmesi için bu konu yeniden ele alınmalıdır. Hatta okul öncesi eğitimden başlanıp tüm eğitim-öğretim boyunca gerek seçmeli gerekse mecburi olarak, ders saati az-çok demeden okutulmalıdır.
Trafikte “öncelikli yol hakkı” ne demek olduğunu bilmeyen pek çok sürücü var. Hasta taşıyan ambulansa keyfi olursa olur veren sürücüler mevcut. Trafik işaretlerine önem vermeyen sürücüler, yaya yoluna park edip yayaların yolunu kesen, yerleşim yerlerinde aracıyla saçma sapan hareket yapan gençler var. Daha bunlar gibi pek çok olumsuzlukları sıralamak mevcuttur. Her şeyin bir adabı, kuralı ve görgüsü olduğu gibi trafiğinde kendine göre bir “İnsan odaklı” bir işleyişi var ama nerde?
 mehmetaliakcaseven@gmail.com
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.