SON DAKİKA
Hava Durumu

Trafik Haftası…

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2018 12:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 12:59

Trafik haftası, ülke genelinde kutlanan haftaların en önemlileri arasında ilk sıralar da yer alması gerekmektedir. Hemen hemen her gün bir kaç ölüm ya da yaralı kazaların oluşlarını duyuyoruz, görüyoruz. Her türlü yol ikaz levhaların bulunduğu ve kamu spotlarının tekrar tekrar yapıldığı halde, sürücü hataları başta olmak üzere yolun fiziki durumlarından kaynaklı kazalar olmaktadır.
Çoğu defa yollarda ellerinde telefon ile seyir halinde bulunan direksiyon başında adı şoför olanları görmüşsünüzdür. Gözleri bir yolda, bir elindeki telefon ekranına gidip geliyor. Oysaki tüm dikkatini yola vermesi gerekirken onlar kazaya sebebiyet verecek hareketlerde bulunuyorlar. Bu tür sürücülerin varlığı bir hayli çoktur. Siz istediğiniz kadar yasak olarak söyleyin, ceza yazın nafile. Bu bir eğitim-eğitmek işidir. Trafik kuralları ve trafikte saygı toplumda bir kültür olarak yerleşmesi gerekiyor. Bunu da bebek yaşta çocuğa eğim vermenin yanında, anne ve babalarında araç içerisinde hareketleriyle de örnek olmalıdır.
Yılda bilmem kaç milyon maddi hasara sebebiyet veren kazaların varlıkları ciddi boyutta bir kayıptır. Bunun yanında manevi kayıp, ömür boyu yatağa mahkûm yaralanmalar da eklendiği vakit, trafik kuralları hafife alınmayacak bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır.
Lütfen Trafikte duyarlı olalım, aşırı hızdan kaçınalım, yayalara öncelikli hak tanıyalım. Araçlarımızı bir başkasının kullanım alanlarına park etmeyelim. İlk önce saygıyı bizler karşı tarafa gösteren olalım. Kazasız belasız günler diliyorum.
mehmetaliakcaseven@gmail.com
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.