SON DAKİKA
Hava Durumu

Trafik mi dediniz?

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2016 19:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 19:21

Son zamanlarda sıkça “Bursa trafiği hakkında neden bir iki satır yazmıyorsunuz” diye sitemli elektronik posta almaktayım.
Bursa da trafik sorunu yok desem!
Şaka bir tarafa kentte trafik sorunun yanında yol sorunu, park sorunu, trafik lambaları sorunu, yol bağlantıları ile anayol sorunu vardır.
Kısacası Bursa da yol sorunun doğurduğu trafik sorunu vardır. Bunu daha önce dile getirmiştim. Bu sorunlar hala tam manasıyla çözülmüş değil ve bunun üstüne trafiğe çıkan araç sayıları her geçen gün artmaktadır. Ramazan ayında insanların sabır imtihanı trafikle olmuş durumdadır. Kentin doğu bölgesinde çalışan minibüsleri kaldırmadığınız sürece trafik felç olmaya mahkûmdur. Yolcu yeter ki binmek ya da inmek için seslensin orta şeritte bile duruyorlar. Kimse boşuna bir şey anlatmasın. Kestel’e kadar trafik lambası olmayan bir anayolun tıkanmasının mantıklı izahı yoktur.
Batı tarafının da ise tek ana yol üzerinden her tarafa dağılım olması artık bu yükü kaldırmamaktadır. Çevre yolundaki tüm araçları tekrar acemlere sevk edersek trafik kaçınılmaz olur. Bununla beraber sanayi yerlerinin büyük bir kısmı nilüfer tarafında olması ve çalışan kesimlerin Yıldırım ve Osmangazi den gelmesi doğu-batı arası trafik hareketi yaşanmaktadır. Nilüfer’de oturanlar Kestel ve Barakfakih bölgesinde, Yıldırım bölgelerinde oturanlar Beşevler ve diğer Nilüfer’deki organize sanayilerinde çalıştığı sürece bu çalışan yükü yollara bir vesileyle binmiş olmaktadır. Çözüm olarak biraz uçuk gelse de teklifim, ikametgâha göre çalışma imkânları oluşturulmalıdır.
Ayrıca eski Bursa’nın yerleşim bölgeleri aynen korunmalıydı. Tarihi dokuyu muhafaza etmek adına tek katlı ve iki katlı evler muhafaza edilecekti ve gerekiyorsa sağlamlaştırılacaktı. Ama ne oldu, kent merkezlerinde çok katlı yapılaşmalar nüfus artışıyla birlikte trafik sorunu olarak karşımıza çıktı.
Şimdi alternatif yol için binalar yıkılmakta ve bütçeye ek yük binmektedir. Bence ilk önce yol yapalım sonra yerleşim.
Biz düğmeyi yanlış ilikleyip ilk önce yapılaşama ve yerleşim yerleri sonra ona göre yol yapıyoruz. Hiç sokak çıkmaz olur mu?
Maalesef oluyor.
Sebep, hep bizden önceki yerel yöneticiler.
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.