SON DAKİKA
Hava Durumu

Trafikte saygılı mıyız?

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2019 11:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2019 11:39

Şehrimizin yollarında 24 saatte on binlerce arcın hareket halinde olduğuna şahit olmaktayız. Yeri geliyor rahat bir sürüş ile günü tamamlarken bazen oluyor ki tüm aksilikler sanki bizi buluyormuş gibi üstümüze üstümüze geliyor.
Havaların ısınmasıyla aşırı derecede sıcakların gerek sürücüleri ve gerekse yayaları olumsuz yönde etkilediğini görmekteyiz.
Son zamanlarda sık sık tekrar ettiğimiz “yaya önceliği” gibi kavramını tekrar hatırlatmış olalım.
Trafikte yaya geçitlerini kullananlara karşı lütfen yayalara saygılı olalım. İnanın yol verdiğiniz de karşı tarafın size bir tebessümü veya eliyle teşekkür babından yaptığı işaret, size gün içerisinde olumlu enerji yüklemesi yapacağından eminim.
Yaşam da pozitif hareketlerin dönüşü de pozitiftir.
Sürücülerin yayalara karşı saygılı davranmasının yanında diğer sürücülere karşıda saygılı davranmaları trafiği ve yolculuğu stresten uzaklaştıracaktır.
Elbette “ehliyeti nerden aldın arkadaş” dedirten pek çok araç kullanıcılarını görmekteyiz. Bazı tipler ise insanlıktan hiçbir türlü nasiplenmemiş, maganda, trafik teröristi, ölüm aracı gibi kullanıcıların eğitilmesi hem zordur hem de neredeyse imkânsızdır. Onlara yapılacak tek şey en ufak bir hatasında ehliyetlerine el koymaktan başka çaresi yoktur.
Ayrıca hareket halinde o telefonlarla oynamak var ya tam bir facia…
Trafik kazaların sonucunda ya ölüm ya da sakat kalma durumu her gün göz önünde cereyan ederken, gerek eğitim kurumlarında gerekse cami, kahvehane, çay bahçeleri, lokal gibi insanların toplu olarak bulunduğu yerlerde sürekli bu konuyu anlatmak, canlı tutmak gerekmektedir.
Saygı gösteren saygı görür. mehmetaliakcaseven@gmail.com
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.