SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKİYE İÇİN TARİHİ MÜJDE

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2020 10:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2020 10:26

Uzun yıllardan beri petrol ve doğalgaz aradığımızı söyler dururuz. Ama ne yazık ki şimdiye kadar kayda değer bir netice alamadık. Buna rağmen arayışlarımız devam etti ve ediyor. İşte bununla ilgili olarak Cumhurbaşkanımız geçen Cuma günü tarihi öneme sahip büyük bir müjde açıkladı. Buna göre Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunmuş. Erdoğan’ın ifadesiyle bu doğalgazdan vatandaşlarımız 2023 yılından itibaren faydalanmaya başlayacak.
***
Doğalgaz’ın bulunması doğalgaz ithalatını da kademeli olarak düşürecek ve hatta ihracatı da gündeme gelecektir. Çünkü bulunan doğalgaz rezervi yüksek kaliteye sahiptir. Böyle olunca da uluslararası piyasada rekabet gücüne sahip olacaktır.
Bazıları doğalgazın bulunduğuna bile inanmamaktadırlar. Onlara göre bu yalandır ve daha önce de kaç kere söylenmiştir. Bu aşamada doğalgaz bulunduğunun söylenmesi para piyasalarındaki yükselmeye karşı bir atraksiyon olarak görülmelidir.
İşte görüldüğü gibi bizzat Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan bu tarihi müjde bile sulandırılmaya çalışılmaktadır.
Ne yaparsanız yapın bugünkü bazı muhalefete ve bazı istemezükçü çevrelere yaranamazsınız. Sizin zamanınızda meydana gelen her olay yalandır boştur.
Onlar varsın öyle düşünsünler milletimizin çoğunluğu bu gelişmelerden son derece memnundur. 
Dışa bağımlılığımızın azalacak olması hepimizi mutlu etmiştir.
Diğer taraftan ortaya konan 2023 hedeflerine ulaşılması bakımından da ayrı bir önem taşımaktadır.
Fatih1 Araştırma Gemisi ile bulunan doğalgazın yanı sıra Kanuni Gemisi’nin devreye girmesi ile birlikte Doğu Akdeniz’deki çalışmalara da hız verilecektir.
***
Etrafı petrol ve doğalgaz rezervleri ile çevrili olan Türkiye’nin bundan mahrum olması düşünülemezdi. Ama yıllardır bu konuda yapılan yetersiz çalışmalar sebebiyle deniz altından ve toprak altından istediğimiz neticeyi alamadık. Şimdi ise tahminlerin çok üzerinde ve Türkiye’nin ekonomisine büyük ölçüde rahatlık sağlayacak bir kaynak ortaya çıkmış bulunuyor. Uzun yıllardır beklediğimiz özlemimiz sona erdi. Sadece Karadeniz’de bulunan doğalgaz değil diğer çalışmalarımızdan da olumlu neticeler çıkacağını ümit ediyoruz. Allah istikbalimizi açık eylesin.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.