SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye’de bilim

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2018 09:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 09:27

Bir millet ne zaman bilimde ve teknolojide ilerlemişse o toplum o kadar gelişmiştir. Orta çağda Avrupa çok geri durumda iken Türkler ve Müslüman milletler çok ilerlemiş bir toplum durumundaydı. Ama ne zaman Müslüman ve Türk toplumu bilimden ve teknolojiden, eğitimden uzaklaştılar işte o zaman gerilediler. Avrupa ise bizdeki bilim ve teknolojiyi kullanarak bu güne geldiler.
Türkiye’nin şu anda eskisine göre kötü olduğu tek ama önemli bir konu var. O da bilim. Eskiden Ali Kuşçu, İbn-i Sina, Biruni, Piri Reis, Katip Çelebi, Farabi, El Cebir, İbn-i Baytar ve muhteşem mimar Sinan  gibi önemli bilim insanları yetiştirirken şu anda eskisi kadar iyi değiliz bu konuda. Ben bunları yazarken amacım ülkemizi kötülemek değil, amacım ülkemizi doğru yola yönlendirmek. Ama eğer ben bugün bunu yazmasam, bir başkası bunu yazmasa, ülkemiz nasıl doğru yolu bulacak? Bu sebeple ülkemiz kesinlikle bilime daha çok önem vermeli yoksa güçlü bir devlet olmamız ilerlememiz mümkün değildir.
Futbola çok büyük paralar harcanıyor ancak hiçbir başarı ve getirisi olmadığı halde. Futbola harcanan paraların bilime ve eğitime harcandığını bir düşünsenize! İnanın futboldan çok daha fazla başarı getirisi olacaktır. Bu yüzden ülkemizin üniversitelerinin kalitesinin geliş-mesi gerek bir kere! Türk bilim insanları artık Almanya, İsviçre, Avusturya, Abd gibi ülkelerde okumak zorunda kalıyor. Futbolculara milyonlar vermek yerine, milyon dolarlık sefaköy escort üniversiteler açmamız gerekiyor. Neden Oxford ve Yale üniversitelerinden daha iyi üniversiteler açama-yalım ki! Neden her yıl bir Nobel ödülü alamayalım ki!
Üniversitelerimizde Gastronomi, Peyzaj, İktisat gibi bölümleri çoğaltmak yerine, Teknoloji, Bilim, Kodlama gibi bölümler açmalıyız. Ve bu bölümlerden mezun olanlara devlet tarafından destek verilmelidir. İnsanlar bu bölümlere teşvik edilmelidir. Elimizdeki nimetten yararlanmalıyız. Elimizde bilgisayar gibi bir nimet varken bunu sadece oyun oynamak için değil, araştırma yapmak, makaleler yazmak gibi şeyler için kullanmalıyız.
Dünya ve insanlar şu an bu kadar gelişmişse bu Müslümanlar ve Türkler sayesindedir. Bilimde de eskisi kadar güçlü olursak hiçbir devlet karşımızda dahi duramaz.
Ne demiş Mustafa Kemal Atatürk ‘’ Ne Mutlu Türk’üm Diyene!’’

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.