SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKİYE'NİN ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2020 11:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2020 11:45

Türkiye’de cumhuriyet tarihi boyunca yapılan altyapı çalışmalarının kat kat fazlası 18 senelik AK Parti zamanında yapılmıştır. Duble yollardan tutun da 3. köprüye, Marmaray’dan Avrasya tüneline, Osmangazi Köprüsüne ve İstanbul- İzmir arasını 3,5 saate indiren otoyol projesine kadar birçok önemli ve tarihi proje bu zamanda hayata geçirilmiştir.
***
Uzun yıllar ülke çapında tek şeritli yollarda ulaşım büyük bir sıkıntı ile yürütülmüş kısa mesafelerde bile ulaşım zor sağlanmıştır. Tek partili CHP iktidarı zamanında memleket doğru dürüst hizmet görmemiştir. 1950’den sonra DP’nin iktidara gelmesi ile birlikte altyapı hizmetlerine de önem verilmiştir. Geniş yollar ve caddeler yapılmaya başlanmış ve ülkede imar faaliyetleri başlamıştır.
Bu altyapı hizmetlerine CHP şiddetle karşı çıkıyordu.
Örneğin İstanbul Aksaray’a Vatan Caddesi yapılacağı zaman CHP’liler karşı çıkmaktan geri kalmadı ve “Ne o buraya uçak mı indireceksiniz?” demişlerdi. Halbuki buraya geniş bir cadde yapılıyordu.
O günün şartlarına rağmen böylesine güzel bir hizmete karşı çıkılmasını anlamak mümkün değildir.Türkiye’de uzun yıllardan beridir Bolu Dağı, Karadeniz Otoyolu gibi bitirilemeyen projeler bu iktidar zamanında bitirilmiştir.
Şu an doğudan batıya bütün ülke otoyol larla donatılmıştır. Böylelikle trafik kazalarının önüne büyük ölçüde geçilmiştir.
Yine ulaşımda ülkenin dört bir yanına havalanları yapılmış ve insanlarımız kolaylıkla ve uygun fiyatlarla bir ilden diğer ile taşınır olmuştur.
Elektrik üreten barajların yanında sulama amaçlı barajlar da ülkenin her tarafına yayılmıştır.
Demiryollarının işlevsel hâle getirilmesi sağlanmıştır. Bu sayede İstanbul- Ankara ile Konya-Eskişehir-İstanbul arasında hızlı tren seferleri başlatılmıştır.
Büyükşehirlerdeki tramvay taşımacılığı yayginlaşmıştır.
***
Bütün bu altyapı çalışmaları ile Türkiye kalkinma yolunda önemli adımlar atmış oldu.
Eskiden Avrupa’da gördüğümüz yolların artık daha güzelleri Türkiye’de var.
Türk şirketleri artık yurt dışındaki ülkelerde de yollar, köprüler ve havaalanları inşa ediyorlar.
Türkiye’nin altyapı çalışmalarında ulaştığı mesafe ile gelişmiş ülkelerle arasında olan farkı kapattığı gibi bazı alanlarda da geçti.
Gecesini gündüzüne katarak bu hizmetleri hayata geçirenlerden Allah razı olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.