SON DAKİKA
Hava Durumu

UZAY SANAYİMİZ

Yazının Giriş Tarihi: 02.09.2020 11:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.09.2020 11:13

Nereden nereye geldik. Toplu iğne bile yapamayan bir ülkeden roket motoru ve uydu yapacak noktaya geldik. 
Geçen gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli olarak geliştirilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine başlayacağının müjdesini verdi. 
Erdoğan, Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesislerinin açılış törenine katıldı.
***
Erdoğan başa geldiğinden bu yana yerli ve milli savunma ve uzay sanayimize büyük önem ve destek vermiştir. Şimdiye kadar başka ülkelerden fırlatılan uydularımız bundan böyle ülkemizden fırlatılacaktır. Birkaç metre yukardan giden Atmaca roketleriyle hedefler kesin bir şekilde imha edilecektir. Bu imha kabiliyeti yüksek roketler için şimdiden siparişler alınmaya başlamıştır.
1984 yılında kurulan ve dünyanın en büyük AIR BUS yolcu uçağına ve askeri uçaklara parça üreten TUSAŞ bugün 8 bin 500 kişi çalıştırmaktadır.
Bugün uzay ve havacılık alanında faaliyette bulunan daha birçok şirketimiz vardır. Bunlarla ne kadar övünsek azdır.
Son zamanlarda İHA ve SİHA’ları üreten Bayraktar şirketi de bütün dikkatleri üzerinde toplayarak büyük takdir kazanmıştır.
Erdoğan’ın açılışına katıldığı Roketsan da yine adından övgüyle bahsettiren bir diğer uzay ve havacılık şirketimiz olmuştur.
Sektörel araştırma ve geliştirme konusunda TÜBİTAK’ın çok önemli çalışma ve araştırmalarının olduğunu da unutmamak gerekir.  
Bu çalışmalar devletin tepe noktası tarafından destekleniyor.
Ancak bir takım kesimler ise kösteklemek için çaba sarf etmektedirler. 
Şimdiye kadar çeşitli şekillerde engellenen milli havacılık ve uzay sanayimize artık kavuşuyoruz. Bu noktada önemli gelişmeler var. Bu kararlılıkla başaramayacağımız birşey yoktur.
***
Milli uzay sanayimizi kurma yönündeki çalışmaları göğsümüz kabararak izliyoruz. Çok uzak olmayan bir zaman dilimi içinde Türkiye havacılık ve uzay sanayisinde dünya çapında söz sahibi olacak donanıma sahiptir. 
Bu konuda verilen destekler artırılmalıdır. Bugüne kadar aldığımız mesafe her türlü takdirin üzerindedir.
Artık Türkiye eski Türkiye değildir.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.