SON DAKİKA
Hava Durumu

VENEZUELLA’dan ders almak

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2017 00:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2017 00:17

Türkiye’den mesafe olarak çok uzak ama başında yıllardır Türkiye ile aynı belaları ve mücadelesi, darbeleri ile çok benzer bir ülke Venezuella…
Bu ülke ABD’ye yakın ama onun emirlerine boyun eğmeyen bir Güney Amerika ülkesi. Yüzölçümü: 912.050 km2., Başkenti: Caracas. Tarım ve hayvancılık alanında çok zengin bir ülke. OPEC üyesi olan ülkenin, yıllık üretimi 100 milyon ton dolayındadır. Doğal gaz, boksit, altın, elmas (Amazon toprakları), fosfat, sülfür, demir, nikel, bakır, pirit, kömür, manganez, öteki doğal kaynaklardır.
Dünyanın en zengin 3. Petrol ülkesidir. Hal böyle olunca da ABD ve batılı güçlerin ‘’ısrarla demokrasi getirmek istedikleri’’ bir ülke durumunda.
Venezuella bizim gibi sık sık askeri darbe görmüş.
Son zamanlarda bakıyorsunuz. İç karışıklıklar, gösteriler, tencere tavalar, adalet-siyaset çatışması ile sürekli gündemde Venezuella. Venezuela’da ciddi bir siyasi operasyon yürütülüyor. Devlet Başkanı Maduro devrilmeye çalışılıyor, diktatör ilan edildi.
Ülkede adım adım bir plan yürütülüyor. Önce Muhalefet ayaklandırılıyor, muhaliflere para ve her türlü destek veriliyor. Sonra ekonomik kriz yaratılıyor.
Sonra ülke uluslararası alanda yanlızlaştırılıyor. Daha sonra da medya kanalıyla devlet kurumları ve yöneticiler aleyhine yoğun bir medya bombardımanı başlatılıyor. Hemen arkasından kurumlar arasında kriz yaratılıyor. Sonra ülke içinden birileri çıkıp Uluslararası güçleri müdahaleye çağırıyor.
Bu sıralama bir roman gibi hep aynı yazılıp, okunuyor. Bu olaylar bize de hiç yabancı değil. Ülkemiz üzerinde son yüz yıldır sürekli oynanan oyunlar bunlar.
Peki bu oyunlar sonucu ne? Modern kölelik, batılı ülkelerin güdümünde yaşama, şahsiyetsizliğe itilme, batılı ülkelere özenme, kendi kaynaklarını batıya sunma…

Bu oyunun sonunda asla kazanan ülke veya buna maşa olan hainler değil.
Kazanan sadece ABD, Batılı güçler…..
Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirme planına canı gönülden destek verenler, halkın siyasi iradesini yok sayanlar, Türkiye’yi halkının değil emperyalistlerin istediğini yapanlar, batı sevdalıları sözüm size….
Sözünden M.Kemal ATATÜRK’ü düşürmeyen, O’nun yolunda yürüdüğünü söyleyen ancak Atatürk’ün manda rejimini red ettiğini unutanlar. Manda olmaya özenenler sözüm size…..
Artık bu tür sevda kırıntılarını içinde barındıran vatandaşlarımız varsa, dönüp geçmişimize bakın, Venezuella’ya bakın, Suriye’ye, Irak’a, Libya’ya bakın…
Bakında UYANIN GAFLETTEN…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.