SON DAKİKA
Hava Durumu

Verilen sözler neden tutulmuyor?

Yaz aylarında eşimin rahatsızlığı nedeni ile Mudanya ilçesi  Esence köyü sahilindeki mütevazi bahçeli evimize gideriz 1986 dan beri.O yıllardan beri çevrenin gelişmesi ve temel ihtiyaçların giderilmesi için,mahalle muhtarları ile işbirliği içerisinde olmaya çalıştım.Gazete köşelerinde yayınladığım yazılarım ile yörenin sorunlarını ilgililere duyurmaya çalıştım.Bu zaman zarfında 4 muhtar geldi geçti.Hali hazırda genç dinamik bir ekibi ile Sayın

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2020 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2020 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Yaz aylarında eşimin rahatsızlığı nedeni ile Mudanya ilçesi  Esence köyü sahilindeki mütevazi bahçeli evimize gideriz 1986 dan beri.O yıllardan beri çevrenin gelişmesi ve temel ihtiyaçların giderilmesi için,mahalle muhtarları ile işbirliği içerisinde olmaya çalıştım.Gazete köşelerinde yayınladığım yazılarım ile yörenin sorunlarını ilgililere duyurmaya çalıştım.Bu zaman zarfında 4 muhtar geldi geçti.Hali hazırda genç dinamik bir ekibi ile Sayın Hasan Çetin devasa alanı ile belediyelik olması gereken yerin muhtarlığını yapmaya çalışıyor.
Yıldırım belediye meclis üyeliğim döneminde Sayın Faruk Çelik ve Özgen Keskin’in desteği ile önemli hizmetler götürmeye çalıştık. Çöp toplama aracı, çöp Taşımalıkları, kanepeler… Esence köyü sağlık ocağının zamanında yapılması Faruk Çeliğin katkısı ile olmuştur.Meclis üyeliğim 2004–2009 dönemini kapsar.
Yıllardır kaderine terk edilmiş bu sahil köyüne çiçeği burnunda meclis üyesi ben deniz, Sayın F.Çeliği Esence köyünü ve sahilini ziyaret etmesi ricasında bulunmuştum 2005 yılı Temmuz ayı idi. Zaman kaybetmeden o yılların AKP Bursa İl başkanı Sayın Mehmet Tunçak ve ekibi ile köye gelirler. İlk olarak sağlık ocağının temeli üzerine çıkan Faruk çelik zamanın il sağlık müdürüne, bu sağlık ocağının açılışının gelecek sene bu aylarda açılışını yapacağız talimatını verir. Bu söz yerine getirilir.
Ben denizin ve O zamanın Muhtarı Sayın Ali Belci ve ekibinin organizasyonu ile gelen ekibi karşılamak için muhteşem bir kalabalık oluşturdu.Sahil de Çınar altı açık alanda yapılan toplantıda Çelik ve yanındaki ilgililer halkın dile getirdikleri sorunları dinler ve not ederler.
Faruk Bey’in Mehmet Tunçak a dönerek sahil kumsalında yürürken söylediği şu sözü halk unutmuyor.”Mehmet bey bu köy ve bu kumsal sahili ile ülkenin bir numaralı tatil köyü olabilir. Çalışmalarımızı bu yönde ilerletelim.” Faruk beyin bu talebi bir yere kadar ilerledi.Konu il genel meclisinde gündeme geldi ve alttaki karar alındı:
“İlimiz Mudanya ilçesi, Esence, Mesudiye, Eğerce, Söğüt pınar köyleri sahil kesimi 1/5000 nazım 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planı İl Genel Meclisinin 09.09.2011 tarih ve393 sayılı kararı ile onaylanır. İl Genel Meclisinin 09.03.2012 tarihli 5’inci birleşiminde oy birliği ile İl Özel İdaresi İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanlığına gönderilmesi karar verildi.
İl Genel Meclisi Başkanı  Katip- Katip, Yeminli Mali Müşavir  Yasemin Deva – Ömer Aslan – Nedim Akdemir  “
Bu vesile ile merhum Nedim Akdemir beyefendiyi bir kez daha rahmetle analım. Tabi ki bu kararların uygulama yetkisi 31 Mart 2014 yerel seçimlerden sonra ilçe belediyeleri ve Büyükşehir belediyelerinin yetki alanına girdi.
Ancak basından öğrendiğimize kadar; Sahillere büyük şehirlerin yaptığı hizmetleri BBBM ilçe belediyelerinin talebi üzerine bir karar ile devrettiğini öğreniyoruz. İlçe belediyelerin canı ne ciğeri ne olduğunu hizmet de zaman gösterecek.
Yazımın içerisinde verilen sözleri halk unutmuyor demiştim. Tam 15 yıl sonra arkadaşlar arasında bir sohbette Faruk beyin Mehmet Tunçak a söylediği o sözü bana sordu; VERİLEN SÖZLER NEDEN TUTULMUYOR.
Ben de bu soru üzerine bu hafta siz değerli okurlarımı sürekli esen,serin güzel kumsallı Esence sahilindeki sorunlarla buluşturayım dedim.Esence ve tüm sahil bandı boyunca yer alan eski köylerin,şimdi mahallelerin en büyük sorunu mevcut imar planının uygulanmaması.En azından doğu batı-güney kuzey istikametindeki 4+4 ana arter yolların açılması bu sahillerin çarpık yapılaşmasını bir nebze önleyecek,ulaşımda huzur sağlanacaktır.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.