SON DAKİKA
Hava Durumu

Yahya Kaptan olayından hiç mi ders almıyoruz…

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2020 10:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2020 10:48

Düşüncelerimizi sütunlarda okurlarımızla paylaşırken, bazı ölçütleri de göz önünde bulundurmaya çalışıyoruz.
Kişiselliği mümkün oldukça bir kenara itip,”Yazılarımız,kamuyu ilgilendirsin,hukuka uygun olsun,bizim kültürümüzü yansıtsın,alabildiğince okuyucu kendini bulsun” düşüncesini hep ön planda tutmaya özen gösteririm.
Bugünkü yazımın konusu biraz kişiselliğe kaçmış olsa da önemli bir davranış biçimini yansıtması bakımından kayda değer olduğunu var sayarak irdeleme gereğini duydum.
Bunun ne anlama geldiğini yazının tamamını okuyunca anlayacaksınız.
Eski Adalet Bakanlarından Oltan Sungurlu’nun bir sözünü çok önemserim.Türkiye’deki kutuplaşmalardan üzüntüsünü dile getirirken” Eğer sahneye konulmak istenen oyuna taraf olunmazsa o oyun başarısız olur.Taraftarı olmayan oyun oynanmaz” demişti.
Gerçekten de altı çizilecek derecede önemli bir görüş.
Bugün Bursa siyaset ekseninde farklı sesler yükseliyor.Ak Partiden ayrılıp parti kuran Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu şimdi parti yapılarını güçlendirmenin hesabını yapıyor.Davutoğlu bir süre önce Bursa İl Başkanlığına Alpaslan Yıldız’ı atadı.Babacan ekibi ise çalışmalarını sürdürüyormuş.Aslında iki partinin de birbirinden farkı yok.Onlar “Deva-Gelecek” mesajıyla yel kayadan ne koparırsa hesabındalar.
Gerçi her iki partide mevcut duruma bakıldığında ölü doğdu.Burada önemli olan her iki partinin de Ak parti içinden ayrılanlar tarafından kurulması.
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Partinin başında olduğu sürece söz konusu iki partinin akıbeti de diğerleri gibi olacağından kimsenin şüphesi olmasın.Ancak Ak parti içinde siyaset yapan bazı AKP’lilerin ani çıkışlarını ve salvolarını da göz ardı etmemek lazım.  
Sadece Ak parti’de değil CHP ve MHP’de biat kültüründen gelmeyen yani dik duruş sergileyenlere karşı “kurunun yanında varsın yaş da yansın” misalini çağrıştıran örnekler var.
Kavgaların zayıflatacağı Partilerden tavizler koparmak için ellerini ovuşturanların varlığını şimdiden bir kenara not edelim.
Ve yine Parti içinde yapılmak istenen Biat kaynaklı tartışmalarda yaşananların milletin kafasında derin soru işaretleri yarattığını da biliyoruz.
Siyasette Biat kültürüne boyun eğenleri kimse haklı gösteremez.Adalet bir herkese lazım olacaktır.Önümüzdeki dönemde yetkililerin bütün icraatları bu gerçeğin ışığında değerlendirilecektir diye düşünüyorum..
***
Nutuk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’den bize miras. Kurtuluş Savaşı’nda yaşanan gelişmeleri ve Atatürk’ün önemsediği ayrıntıları bize öğretiyor. Gazi, Nutuk’u hazırlama gayesini “Maksadım, inkılâbımızın incelenmesinde tarihe kolaylık sağlamaktır” şeklinde aktarıyor.

Nutuk’ta Atatürk’ün yer verdiği ayrıntılardan biri de Yahya Kaptan olayıdır. Daha 10 yaşında bir çocukken başladığı çileli hayatı, 29 yaşında fidan gibi bir gençken vatan uğruna yaşama veda eden Yahya Kaptan.

Atatürk’ün emri altında Kocaeli bölgesinde işgalcilerin, azınlık çetelerinin ve çapulcuların düşmanı olan Yahya Kaptan, bir muhbirin yer göstermesiyle yakalanıyor ve kendi ülkesinin insanları tarafından şehit ediliyor.
Hem de başı gövdesinden ayrılarak..
Türkiye’nin kaderi haline gelen acı tekrarlardan bir örnek.
Her dönemde başkaları tarafından yönlendirilen veya kullanılanlara tanıklık ediyoruz.
Bazıları bilerek kimileri de bilmeyerek bu tuzağın içinde oluyorlar.
Ve bu yapıdaki işbirlikçiler, Yahya Kaptan gibi vatanperverlerden rahatsızlık duyuyorlar. Teşkilatı Mahsusa’nın da elemanı olan bu kahraman ve yağız delikanlıyı gaddarca şehit etmekten geri durmuyorlar.
Yöntem hep aynı; iftira, yalan, hile…
Yahya Kaptan’ı neden konu ettiğime gelince…
Diyorum ki;bu alın yazısını değiştirsek artık.Tıpkı Çanakkale’de yazılan destan gibi..
Ülke bugüne kadar hep kavgalardan kaybetti.
Ne dersiniz?
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.