SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİ NORMALLEŞME DÖNEMİ

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2020 12:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2020 12:01

Koronavirüs nedeniyle üç buçuk aylık yasak döneminden sonra 1 Haziran itibarı ile birçok alandaki yasaklar kaldırıldı. Bunlar içinde en önemlilerinden birisi şehirlerarası seyahat yasağının kaldırılmasıdır. Şüphesiz bu durum ticaretin artmasına yarayacaktır.
Diğer bir konu ise kafe, lokanta ve restoran gibi mekanların açılmasıdır. Bu durum da piyasanın rahatlamasını sağlayacak faktörlerden birisidir.
***
Sokağa çıkma yasağının hafta sonları bir süre daha devam edeceği anlaşılıyor. 65 yaş üstü ile 20’den 18’é indirilen yaş guruplarının sokağa çıkma yasakları ise devam ediyor.
Yasaktan sonra ilk cuma namazını geçen hafta cami bahçelerinde ve değişik açık alanlarda sosyal mesafeye dikkat ederek kıldık. 
Uygun bahçesi olmayan camilerde ise cuma namazı kılınmayıp buraların cemaati çevre camilere dağıldılar.
Daha sonra sosyal medyadaki bazı paylaşımlardan gördük ki meğerse bazı camilerin içinde de sosyal mesafe kurallarına uymak şartıyla cuma namazları kılınmış. Yine sosyal medya paylaşımlarında gördük ki bazı yerlerde insanlar sağanak yağmur altında namazlarını eda etmişler.
Buradan da anlıyoruz ki yetkililerin, cuma namazlarını sosyal mesafeye dikkat edilerek camilerin içinde kılınmasına müsaade etmeyi düşünmeleri isabetli olacaktır.
Hadi bu sefer namazda yağmura yakalandılar ama her zaman yağmur altında namaz kılınamaz. Bunun çözümü düşünülmelidir.
***
Diğer bir konu da milletin artık Koronavirüs ile yaşamayı öğrenmesidir. 
Kıraathane, sinema gibi kalabalık yerlerin faaliyetine zaten henüz izin verilmemiştir.
Burada önemli olan gerekli önlemleri alarak yaşantımıza devam etmeyi başarabilmemizdiŕ. Bu da maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaktan geçer.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.