SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım’da“DOGALGAZ”sorunu da çözüldü…

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2020 13:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2020 13:30

Sanırım okuyucularımın dikkatinden kaçmamıştır.Bu şehirde insanlık adına kim bir şeyler yapmak için çaba sarf ederse,iki satır yazı yazıp,o mücadeleci insanların mücadelesine katkı koymak isterim…
İnancım odur ki,bizim bu düşüncemiz,görev başındaki insanları onura edeceği gibi,motivasyonu da arttıracak,hatta kaliteyi de beraberinde getirecektir…
Gelelim esas konumuza..
Nüfusu her geçen gün artan ve yılların ihmaliyle kabuğunu bir türlü kıramayan Yıldırım’ın  Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’la geçen hafta yaptığım söyleşide kafalardaki sorulara cevap aramıştım.
İlçede bütünü kucaklayan bakış açısıyla sosyal yaşamı harmanlayan Başkan Oktay Yılmaz,İlçe’de kronikleşen sorunların çözümü noktasında mücadele verdiklerini ifade ederek,İmar sorunun çözüldüğünü,bundan sonra kentsel dönüşümlerin,Ada bazında değil,parsel bazında çözülebileceği nin müjdesini vermişti…Bu konu önemliydi..
Oysa kronikleşmiş,vatandaşın sürekli serzenişte bulunduğu önemli sorun daha vardı… “DOĞALGAZ”
Ankara yolu altında bulunan mahallelerde yaşayan vatandaşın elektrik ve su aboneliğine çözüm bulunmuş,Başkan Oktay Yılmaz,seçim döneminde doğalgaz konusundaki sıkıntının da çözüleceğine söz vermişti..
Oktay Yılmaz,koltuğa oturduktan sonra,kolları sıvadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na “İmar yasasına aykırı yapıların tapu sorununun çözümü için” teklif sunuldu. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile birlikte Bursa milletvekillerinin de verdiği destekle,doğalgaz aboneliği konusunun da tapu ile ilgili yasal düzenlemenin içine alınması için formül geliştirilerek sorunun çözümü için ilk adım atıldı.Ardından yasal düzenleme TBMM de kanunlaşarak resmi gazete yayınlandı.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz,önceki akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla,yönettiği İlçe halkına müjdeyi vererek şu ifadeleri kullandı.

Sözümüzü Tuttuk!
HAYIRLI OLSUN…
Çok şükür Yıldırım’ın kronik bir sorunu daha çözüme kavuştu. Doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılmasını içeren düzenleme TBMM’de yasalaştı. Emeği geçen tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Doğalgaz ulaşmayan mahalle kalmayacak.”

Başkan Oktay Yılmaz’ın açıklamasının ardından yüzlerce tebrik mesajı geldi.
Evlerine tesisat bağlandığı halde,doğalgaz kullanamayan,insanlar sevinçlerini, memnuniyetleri dile getirdi.
Özellikle Ankara yolu altında bulunan mahallerde oturan insanlar artık evlerinde doğalgaz bağlatabilecek,çocuklar üşümeyecek,Yıldırım kömür kullanımı en az seviyeye çekilecek.
Olağanüstü durumun yaşandığı Pandemi sürecinde “hava kirlenmeyecek”
Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;
Bir yönetici için önemli olan oturduğu koltuktan güç almak değil,koltuğa güç verip sorunları çözmektir.
Yıldırım’da kronikleşmiş bir sorun daha Başkan Yılmaz’ın özverili ve samimi gayretleriyle çözüme kavuştu.
Bakmayın siz fesat cephesinden gelen salvolara..
Yıldırım halkı yağmur bulutlarının sıcaklığını hissetmeye başladı bile…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.