SON DAKİKA
Hava Durumu

YUNANİSTAN YİNE ŞIMARDI

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2020 10:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2020 10:30

Asırlarca Osmanlı idaresinde yaşayan Yunanistan geçmişini unutup şimdi Türk düşmanlığı yapmakta, aklı sıra Türkiye’ye kafa tutmaktadır. İstanbul kadar bile nüfusu bulunmayan Yunanistan’a bu hadsizliklerinin karşılığı her seferinde misliyle ödetilmesine rağmen Yunanistan sırtını Avrupa’ya dayadığı için hırçınlığını devam ettirmektedir.
***
1970’li yıllarda Kıbrıs Türklerine karşı adada uygulanan soykırım ve vahşet üzerine Türkiye tarafından 20 Temmuz 1974’te Barış Harekâtı düzenlenerek bu vahşete son verildi. Ada ikiye bölünerek beraberindeki yıllarda da Kuzey Kıbrıs Türk Devleti resmen kuruldu. Böylelikle uluslararası arenada bağımsızlığının tanınması için mücadele edecek olan yeni bir devlet doğmuş oldu.
Her ne kadar böyle olmuş olsa da Türkiye’nin garantörlüğü ve himayesi her zaman devam etmiştir ve edecektir de.
Çünkü adadaki Rumların arkasında devamlı Yunanistan bulunuyordu. Bugün de aynı durum devam etmektedir.
Diğer taraftan Yunanistan da zaman zaman Akdeniz’de Kıta Sahanlığı, 12 Adalar gibi konularda çeşitli çıkışlar yaparak Türkiye’yi taciz etmektedir. Türkiye de buna karşılık Yunanistan’a anlayacağı dilden gerekli cevapları vermekte, asla geri adım atmamaktadır. 
Son günlerin gündemde olan konusu ise yine Yunanistan’ın Akdeniz sularında Türkiye’ye yönelik taşkınlıklarıdır. Her zaman bu yollara tevessül eden Yunanistan’a gerekli karşılık verilmiştir. Bu aşamada Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi de uluslararası karasularda petrol arama faaliyetlerinde bulunmak üzere Akdeniz’deki çalışmalarını sürdürmektedir.
Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan’ın haddini aşan bir tavır içine girmesi tavsiye edilmez. 
***
Türkiye uluslararası anlaşmalardan doğan hakları istikametinde hareket etmiştir bugüne kadar. Yunanistan’a karşı karasularına yönelik herhangi bir harekatı olmamıştır. Ama Yunanistan’ın bu yönde birçok girişimi olmuş, onlarda da gerekli cevabı misliyle almıştır. 
Bu noktada Avrupa’nın istenmeyen bir durumla karşılaşılmaması için Yunanistan’ı uyarması gerekmektedir.
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.