SON DAKİKA
Hava Durumu

Yüzde doksan memnuniyet

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2016 09:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 09:26

Müşteri memnuniyetine önem veren firmalar servis sonrası bir “alo” ile memnuniyet durumunuzu sorarlar. Her zaman müşteri, velinimettir. İşletmeler tarafından her bir müşterinin olumlu ya da olumsuz görüşleri rapor olarak tutulur. Uzun süre piyasada tutunmak isteyen firmalar bu raporlara göre kendilerine çeki düzen vermektedirler. Firmaların muhatapları ticari gelecekleri açısından son derece önemlidir. Çünkü insan odaklı hizmetlerde kişilerin söylediklerini kulak arkası edemezsiniz. Bir işletmeden örnekle yola çıkarak yerel yönetimlerinde insan odaklı çalışmaları sebebiyle yılda en az iki defa sorumlu oldukları ilçedeki oturanlarla ciddi anket çalışması yapmaları gerekmektedir.
Mudanya Belediyesi bağımsız anket sonucuna göre yüzde doksanlık bir memnuniyet oranı çıkmış. Kalan yüzde onluk ise memnun değilmiş. Onu da büyük bir ihtimalle Bursa Büyükşehir Belediyesi yüzünden görenler mutlaka vardır. Peki, öyle mi?
Bunun cevabını vermek için sandıkların vatandaşın önüne geldiği zaman görülecektir. Bu sadece Mudanya için değil tüm ilçe belediyeler için de geçerlidir. Anketlerde doğruluk ve tahmin tutturma oranı yüksek olsa da son viraj ve kalan son yüz metre önemlidir.
Mudanya da yaşayanların yüzde doksanı Hayri beyden memnunmuş, bravo.
Nilüfer de “Gülümseyin Nilüfer’desiniz” sloganı ile Hayri beyden aşağı oran çıkmazmış, tebrikler.
Osmangazi de “İşimiz gücümüz Osmangazi” gibi iddialı sözü ile Bozbey den aşağı oran hiç beklenmezmiş, alkışlar.
“Yıldırımda Birlikte Mutluyuz” diyen Edebali nin de yüzde doksan dokuz memnuniyet bekleme ihtimali varken, bizlerin önümüzdeki günlerde gelecek olan yerel seçimlerde bu denli kendilerinden memnun olan başkanların yerine başka adaylarının mı kulislerini yapacağız. Sizce yapalım mı? Biri çıkar ben Mudanya da yüzde yüz memnuniyet sözü veriyorum derse onu da mı yazmayacağız.
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.