SON DAKİKA
Hava Durumu

Zil çaldı

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2016 11:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 11:17

Eğitim ve öğretiminin yeni dönemi hayırlar getirsin duasıyla başlayalım. Okullar açıldı ve öğrenciler öğretmenlere emanet edildi. Okul, eğitim ve öğretiminin yanında çocuklara şekil verme yeridir. Okul, yalnız ilim alınan yer değil, hayatlarının akışını değiştirecek zihin ve fikirlerin yeşertildiği bir seradır.
Bir ömür boyu karşılarına çıkacak olan iyi ya da kötü olan iki yoldan birini aldıkları eğitimle tercih edeceklerdir. Bazen olur ki, öğrencilik hayatında yapılan yanlış arkadaş seçiminin bedelini bir ömür boyu ödemek zorunda kalınabilmektedir. Veliler “çocuğumuz okula gidiyor” rahatına kapılmamalı tam aksine daha fazla tedirgin olmalıdırlar.  Çünkü okula gidiş ve dönüş yolu ve okul içi hiç ummadığınız tehlikeler barındırabilir. 
Aman ha dikkat.
Uyuşturucu ve zararlı alışkanlıkların başlangıcı çoğu zaman arkadaş çevresiyle doğrudan irtibatlı olduğu bir gerçektir. Zararlı alışkanlıkların kullanma yaşının bir hayli küçük yaşlarda olduğu göz önüne alındığında, okul çevreleri bu işler için uygun yerler olmamalıdır. Bilhassa emniyet güçlerine çok görev düşmektedir. Geleceğimizi kaybetmemek için şimdiden gençlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız.
Okul aile birlikleri sadece para toplamak için kurulmamalı, öğretmenlere ve idarecilere sosyal ve eğitici projeler sunmalıdırlar.
Okul aile birlikleri oluşumunda eğitimciler ve sosyal yönü kuvvetli velilerden seçilmelidir. Bir nesil yetiştirmenin tüm yükünü sadece öğretmenlerin üzerine yüklemek başarıyı asla getirmez.
Heyecanını kaybetmemiş idarecilerle, bu işi yük olarak görmeyen öğretmenlerle, teşvik edici velilerle ancak çocuklarımızı yarınlara güçlü taşıyabiliriz.
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.