SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkülerle Cumhuriyet coşkusu

Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde İslam müziğinin dünyaca ünlü ismi İsveçli Maher Zain konseri ile açılan kültür-sanat sezonuna hızlı başladı. Türk Sanat Müziği saz ve söz sanatçılarının Yıldırım Bekçi konserinin ardından Türk Halk Müziği Bölümü de Halk Müziği’nin sevilen ismi Yudum’u ağırladı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi salonunda düzenlenen konser, Büyükşehir

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2022 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2022 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Türkülerle Cumhuriyet coşkusu

Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde İslam müziğinin dünyaca ünlü ismi İsveçli Maher Zain konseri ile açılan kültür-sanat sezonuna hızlı başladı.
Türk Sanat Müziği saz ve söz sanatçılarının Yıldırım Bekçi konserinin ardından Türk Halk Müziği Bölümü de Halk Müziği’nin sevilen ismi Yudum’u ağırladı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi salonunda düzenlenen konser, Büyükşehir Belediyesi orkestra sanatçısı Hamit Gazigil’in söz ve müziğini yaptığı, orkestra sanatçılarının seslendirdiği “Yaşa cumhuriyet sen çok yaşa” adlı kliple başladı. Şef Nilüfer Göl’ün yönetimindeki konserin ilk bölümünde “ Bir Garip Türküler“ konseptiyle, korist ve solistlerin seslendirdiği eserler, salonu dolduran sanatseverlerden tam not aldı.
Konserin ikinci bölümünde ise sazı ve sesiyle usta sanatçı Yudum sahne aldı. Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü kutlayan Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi, kendisini dinlemeye gelen sanatseverlere müzik ziyafeti çekti. Usta sanatçının seslendirdiği eserlere Bursalılar da hep bir ağızdan eşlik etti. Muhteşem gecenin sonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Düşünsel Şentürk ve Orkestra Şube Müdürü Muhterem Çevik, şef Nilüfer Göl ve konuk sanatçı Yudum’a günün anısına plaket ve çiçek takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.