SON DAKİKA
Hava Durumu

5 böbrekli adam

Böbrek yetmezliği sebebiyle iki kez nakil yapılan ve ikisi sağlıklı 5 böbrekle yaşamını sürdüren adam, geçirdiği enfeksiyon nedeniyle iki böbreğinin alınmasının ardından yeniden sağlığına kavuştu. Balıkesir’de oturan ve çocuk yaşta kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulan 36 yaşındaki Cafer Gürbüz, 2002 yılında Ege Üniversitesi Hastanesinde nakil operasyonu geçirdikten sonra 3 böbrekle yaşamına devam etti. Bu böbreğinin

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2023 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
5 böbrekli adam

Böbrek yetmezliği sebebiyle iki kez nakil yapılan ve ikisi sağlıklı 5 böbrekle yaşamını sürdüren adam, geçirdiği enfeksiyon nedeniyle iki böbreğinin alınmasının ardından yeniden sağlığına kavuştu.
Balıkesir’de oturan ve çocuk yaşta kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulan 36 yaşındaki Cafer Gürbüz, 2002 yılında Ege Üniversitesi Hastanesinde nakil operasyonu geçirdikten sonra 3 böbrekle yaşamına devam etti. Bu böbreğinin de işlevini yitirmesinin ardından 2019’da 2 yaşındaki bir bebeğin böbrekleriyle Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yeniden nakil olan Gürbüz, ikisi sağlıklı 5 böbrekle hayatını sürdürdü. İdrar yolu enfeksiyonu nedeniyle tekrar üniversite hastanesinde tedaviye alınan hastanın, yeni böbreklerinin zarar görmemesi için doğuştan itibaren kendisinde olan iki böbreği alındı. 3 böbrekle yaşamını sürdüren Gürbüz, yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.