SON DAKİKA
Hava Durumu

Hala paketli gıda mı tüketiyorsunuz?

Paketli gıdalar pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor. Kimi zaman yemek hazırlamaya üşenenlerin tercihi, kimi zaman da atıştırmalık tercihi olan paketlenmiş pek çok ürün tehlike saçıyor. Uzmanlar uyarıyor, Karaciğer yağlanmasından, siroza kadar pek çok hastalığın sebebi işte bu ürünler..

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 12:17
Kaynak: Canan DENİZ
Hala paketli gıda mı tüketiyorsunuz?

Karaciğer yağlanmasına dikkat!

Vücudun önemli organlarından biri karaciğer. milyarlarca hücreden oluşan karaciğer; yanlış beslenme, hareketsiz yaşam ve diğer kronik hastalıklardan olumsuz etkileniyor. Karaciğeri tehdit eden hastalıklardan birisi de karaciğer yağlanması. Alkol tüketimi, obezite, diyabet ve kolesterol yüksekliği, Hepatit B ve C gibi karaciğer hastalıklarıyla kullanılan ilaçlar, karaciğer yağlanması riskini artırıyor. Karaciğer yağlanması kişiyi siroz hastalığına kadar götürebiliyor.

ŞEKER VE YAĞ TÜKETİMİNİ SINIRLANDIRIN!

Sağlıksız beslenme karaciğer yağlanmasının en önemli sebeplerinden. Aşırı yağlı, şekerli ve işlenmiş gıdalar hem göbek hem de karaciğer bölgesinde yağlanmaya neden oluyor.

 BAĞIRSAKLARINIZA İYİ BAKIN

Mide ve bağırsak sistemi de, karaciğer yağlanmasında önemli rol oynuyor. Bağırsaklarda oluşan toksinler önce karaciğere ulaşıyor. Karaciğere gelen toksik madde miktarı arttıkça, yağlanma görülüyor.

UZMANLARDAN UYARI!

Hazır veya paketlenmiş gıdaları tüketmektense bol yeşillik, sebze ve meyve ile beslenmek gerekiyor. Uzmanlar, “salam sosis gibi işlenmiş gıdalardAn uzak durun. Enginar, kuşkonmaz, soğan ve sarımsak gibi gıdalarla beslenerek karaciğer sağlığınızı koruyabilirsiniz” diyor.

Kaynak: Canan DENİZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.