SON DAKİKA
Hava Durumu

Ortopedi uzmanları Medicabil’de buluştu…

Kalça Diz Artroplasti Derneği tarafından düzenlenen 16. İleri Artroplasti Kursu Medicabil Hastanesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 100’e yakın ortopedi hekiminin iştirakiyle 18-19 Kasım 2022 tarihlerinde yapılan İleri Artroplasti Kursunda katılımcılar primer vaka, özellikli vaka ve revizyon (düzeltme) konularını ileri seviyede ayrıntılı olarak teorik ve canlı cerrahiler zemininde interaktif tartışma imkanı buldular. Kurs Başkanı Prof. Dr. İbrahim

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2022 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2022 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Ortopedi uzmanları Medicabil’de buluştu…

Kalça Diz Artroplasti Derneği tarafından düzenlenen 16. İleri Artroplasti Kursu Medicabil Hastanesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

100’e yakın ortopedi hekiminin iştirakiyle 18-19 Kasım 2022 tarihlerinde yapılan İleri Artroplasti Kursunda katılımcılar primer vaka, özellikli vaka ve revizyon (düzeltme) konularını ileri seviyede ayrıntılı olarak teorik ve canlı cerrahiler zemininde interaktif tartışma imkanı buldular.

Kurs Başkanı Prof. Dr. İbrahim Azboy yaptığı konuşmada, 8 oturumun yanı sıra etkinlik kapsamında birisi revizyon olmak üzere üç canlı cerrahinin değerlendirildiğini söyledi.

Daha sonra konuşan Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, 16. İleri Artroplasti Kursuna ev sahipliği yapmaktan memnun olduklarını belirtirken, “Yeni bir Diz Artroplasti kursunda daha genç meslektaşlarımızla bilgi paylaşımında bulunduk. Diz artroplasti alanında canlı cerrahi uygulamalarıyla kursa katılan meslektaşlarımızla fikir alışverişi gerçekleştirdik” dedi.

Kurs hakkında bilgi veren ve Medicabil Hastanesi’nin ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren Kalça Diz Artroplasti Derneği Başkanı Prof. Dr. Emin Ertuğrul Şener de, “Dernek olarak yılda iki temel kurs organize ediyoruz. Bir tane de ileri kurs yapıyoruz. Temel kurslarda daha çok bilgilendirmelerde bulunurken, ileri kurslarda ise canlı cerrahiler ile tartışmalar yapıyoruz. İleri kursumuzun 16’ncısına ev sahipliği yaparak düzenlenmesine destek olan Medicabil Hastanesi’ne çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kursun ilk oturumunda Primer Total Diz Artroplastisi konusu ele alınırken, Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen’in iki Primer Total Diz Artroplastisi ameliyatı kurs katılımcıları tarafından canlı olarak izlendi. Prof. Dr. Turhan Özler’in yaptığı üçüncü canlı ameliyatta ise revizyon total diz artroplastisi gerçekleştirilerek katılımcılar tarafından değerlendirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.