SON DAKİKA
Hava Durumu

Ak Parti Bursa’da Heyecanlı bekleyiş..

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın, yapılacak olan kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından, bütün gözler AK Parti’nin yeni il başkanının kim olacağına çevrildi. Bir süre önce AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin başkanlığında, Marmara Bölge Koordinatörü Isparta Milletvekili Uğur Gökgöz, Bursa İl Koordinatörü Muhammet Balta, Marmara Bölge Koordinatör yardımcıları

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2020 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2020 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Ak Parti Bursa’da Heyecanlı bekleyiş..

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın, yapılacak olan kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından, bütün gözler AK Parti’nin yeni il başkanının kim olacağına çevrildi.

Bir süre önce AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin başkanlığında, Marmara Bölge Koordinatörü Isparta Milletvekili Uğur Gökgöz, Bursa İl Koordinatörü Muhammet Balta, Marmara Bölge Koordinatör yardımcıları Melek Şimşek veYusuf İşler’den oluşan heyet yönetiminde temayül yoklaması yapılmıştı..

Teşkilatta “Gaz alma” olarak değerlendirilen temayül yoklamasında  İl Başkanı, İl Kadın ve İl Gençlik Kolları Başkanı, Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyeleri, mevcut ve eski milletvekilleri, eski il başkanları, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları, İl Başkan adayları, İlçe Başkanları, İl Disiplin Kurulu Üyeleri, Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri,  İl Yönetimi, İl Kadın ve İl Gençlik Kolları yönetimi, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarının yeni il başkanı konusundaki görüşleri  alınmıştı.

Temayül sonuçları ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken,önceki gün 6 ismin İstanbul’a gitmek için davet aldı.

İl Başkanı Ayhan Salman’ın bir süre önce Parti Genel Merkezinden yapılan uyarının ardından gelen “Aday değilim” açıklaması kulisleri hareketlendirmişti..

Geçtiğimiz günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkmak için çağrılan 6 isimin daveti ,Covit-19 tedbirleri gerekçe gösterilerek önümüzdeki haftaya ertelendi.

İddiaya göre 6 isme ilaveten yeni isimlerin eklenebileceği, son kararı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği öğrenildi…

İşte görücüye çıkacak Başkan adayları…

 DAVUT GÜRKAN

Önceki dönem Cemalettin Torun başkanlığındaki yönetimde İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Bursa doğumlu. Halen Kızılay Bursa Şube Başkanlığı görevini yürütüyor. Eski bakan Efgan ALA’ya yakın bir isim olarak biliniyor.

ALİ YILMAZ

Osmangazi ilçe eski başkanı. Bursa doğumlu olan Ali Yılmaz teşkilatlar tarafından sevilen bir isim olarak biliniyor.

GÖKAY BİLİR

İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış, 2007 yılında 16. sıradan Milletvekili adayı olmuş, halen  Bursa il başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Kırklareli doğumlu.

MUSTAFA YAVUZ

Bursa il eski başkan yardımcısı. Avukat. Bursa doğumlu. Dağ bölgesinde etkili bir isim olarak biliniyor.

NAZIM MARAL

Eski İl yöneticilerinden…Dağ bölgesinde bilinen tanınan ve sevilen bir isim.Faruk Acar’a yakın bir isim olarak biliniyor..

HASAN ÇEPNİ

Eski Musiad Başkanı..Recep Altepe döneminde Kent Konseyi Başkanı olarak görev yapan Hasan Çepni..Sevilen bir isim.İş Cevresi tarafından da destek görüyor..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.