SON DAKİKA
Hava Durumu

Davut Gürkan: “Büyük zaferin 100.Yılı hepimize kutlu olsun”

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, yazılı olarak yayımladığı mesajında, 100. Yıldönümüne erişilen büyük zaferin bu yıl da büyük bir gurur ve mutlulukla yurdun dört bir yanında kutlanacağını belirtti.  Başkan Gürkan, 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te Sultan Alparslan ve beraberindeki

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2022 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2022 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Davut Gürkan: “Büyük zaferin 100.Yılı hepimize kutlu olsun”

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, yazılı olarak yayımladığı mesajında, 100. Yıldönümüne erişilen büyük zaferin bu yıl da büyük bir gurur ve mutlulukla yurdun dört bir yanında kutlanacağını belirtti.  Başkan Gürkan, 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te Sultan Alparslan ve beraberindeki şehadet sevdalılarının başlattığı kutlu yürüyüş ve 30 Ağustos 1071 tarihinde elde edilen zaferle ebedi yurdumuz haline gelen Anadolu’da yine 30 Ağustos 1922’de dünyaya örnek bir mücadele ile tarihe şanla, şerefle kazınan bir zafer daha elde edildiğini vurguladı.

30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde Dumlupınar’da elde edilen büyük zaferle Anadolu topraklarına; vatan, istiklâl, hürriyet ve adalet, birlik ve beraberlik mührünün vurulduğunu ifade eden Gürkan, “Bugün bizlere düşen, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde Cumhuriyetimizi daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır. Barış içinde bir arada yaşama tecrübesini, tarihten tevarüs ettiği adalet ve eşitlik ilkesini, Cumhuriyeti’ni demokrasiyle taçlandırarak gösteren Türkiye, bugün bölgesinin istikrar unsuru olarak, bölgesel ve küresel barışa da değerli katkılar sağlamaktadır ve her zaman dünyada huzur ve barışın en büyük savunucusu olacaktır” dedi.

Başkan Gürkan, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor Gazilerimize de en derin duygularımla saygılarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun!” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.